Sobota, 20. apríl 2024
Mimoriadne správy

Zranenie Luka Shawa v zápase Ligy národov zrejme nebude vážne, fanúšikom zanechal odkaz

 Webnoviny   9. september 2018  298  
Zranenie Luka Shawa v zápase Ligy národov zrejme nebude vážne, fanúšikom zanechal odkaz

LONDÝN 9. septembra (WebNoviny.sk) - Anglickému futbalovému reprezentantovi Lukovi Shawovi nevyšiel návrat do národného tímu podľa predstáv.

V najcennejšom drese sa objavil prvýkrát po troch rokoch, ale sobotňajší zápas Ligy národov proti Španielsku vo Wembley nedohral. V úvode druhého polčasu ho po tvrdej kolízii s obrancom súpera Danim Carvajalom odniesli na nosidlách.

Ležal nehybne na trávniku


Zápas pritom pre ľavého obrancu či stredopoliara Manchestru United začal vynikajúco. V 11. minúte chirurgicky presnou prihrávkou našiel klubového spoluhráča Marcusa Rashforda, ktorý otvoril skóre stretnutia. Španieli síce ešte v prvej časti duelu otočili, to najhoršie na Shawa čakalo až po zmene strán.

Dvadsaťtriročný bek sa v súboji zrazil s Carvajalom a nekontrolovateľne spadol na zem, pričom si silno udrel hlavu a ostal nehybne ležať na trávniku. Po niekoľkominútovom ošetrení ho s kyslíkovou maskou na nosidlách odniesli z ihriska do útrob štadióna.

Odporúčame:
Video: Španieli v Lige národov tesne uspeli v Anglicku, Island dostal výprask od Švajčiarov

Scéna pripomenula prvý zápas v skupinovej Ligy majstrov v sezóne 2015/2016 medzi "červenými diablami" a PSV Eindhoven. Obranca holandského tímu vtedy "skosil" Shawa a zlomil mu nohu. Aj vtedy mladý Angličan skončil s kyslíkovým prístrojom na nosidlách.

Iba nedávno priznal, že zranenie bolo ešte vážnejšie ako sa zdalo a nechýbalo veľa, aby prišiel o nohu. Nešťastný moment odštartoval trojročné zdravotné peripetia a pribrzdil sľubne začínajúcu kariéru talentovaného futbalistu.

Fanúšikom sa prihovoril na twitteri


Sobotňajšie zranenie však Shawa zrejme nevyradí na dlhšie obdobie. Už po zápase upokojil svojich priaznivcov prostredníctvom twitteru: "Ďakujem všetkým za podporu a lásku. Je mi dobre a som v najlepších rukách. Som bojovník a čoskoro sa vrátim."

Optimistický pohľad na svojho zverenca poskytol aj tréner Anglicka Gareth Southgate. "V šatni vyzeral celkom v poriadku. Ešte podstúpi niekoľko vyšetrení. Bol to veľmi škaredý pád," uviedol Southgate.

Viac k témam: Liga národov, Luke Shaw, Manchester United
Zdroj: Webnoviny.sk - Zranenie Luka Shawa v zápase Ligy národov zrejme nebude vážne, fanúšikom zanechal odkaz © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.