Štvrtok, 25. apríl 2024
Zamračené  9 °C
Mimoriadne správy

Gibraltár je náš, kričali španielski fanúšikovia vo Wembley v zápase Ligy národov

 Webnoviny   9. september 2018  318  
Gibraltár je náš, kričali španielski fanúšikovia vo Wembley v zápase Ligy národov

LONDÝN 9. septembra (WebNoviny.sk) - Sobotňajší zápas 4. skupiny A-divízie Ligy národov medzi Anglickom a Španielskom vo Wembley sa nezaobišlo bez provokácii fanúšikov. Malá skupinka hostí sa rozhodla pripomenúť tristoročnú zášť ohľadom malej anglickej enklávy na juhu Pyrenejského polostrova. "Gibraltár je španielsky," kričali priaznivci "la furie rocha".

Odporúčame:
Video: Španieli v Lige národov tesne uspeli v Anglicku, Island dostal výprask od Švajčiarov

Ich iniciatíva sa nestretla s odpoveďou vyše 80-tisícov domácich fanúšikov, ale Kráľovskej španielskej futbalovej federácii (RFEF) hrozí pokuta. Pravidlá Európskej futbalovej únie (UEFA) striktne zakazujú akékoľvek politické prejavy počas zápasov. Španielov môže tešiť aspoň to, že do novovzniknutého turnaja vstúpili cennou výhrou 2:1.

Viac k témam: Liga národov, UEFA Európska futbalová únia, Wembley
Zdroj: Webnoviny.sk - Gibraltár je náš, kričali španielski fanúšikovia vo Wembley v zápase Ligy národov © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.