Sobota, 20. apríl 2024
Slabý dážď  6,3 °C
Mimoriadne správy

Zomrel Kyle Smaine, majstra sveta z U-rampy pochovala lavína

 Webnoviny  31. január 2023  193  
Zomrel Kyle Smaine, majstra sveta z U-rampy pochovala lavína

31.1.2023 (Webnoviny.sk) - Počas víkendu našiel smrť v lavíne niekdajší majster sveta v akrobatickom lyžovaní Američan Kyle Smaine. Tridsaťjedenročný kalifornský rodák zahynul v Japonsku neďaleko Nagana.

Úrady v lokalite vydali výstrahu pred možnosťou pádu lavín, keďže v regióne pribudlo solídne množstvo nového snehu. Ani to však nezabránilo tomu, aby americký športovec našiel smrť pod "bielou perinou".

Tretí člen "výpravy" prežil


Nešťastie naživo videl fotograf Grant Gunderson, podľa ktorého Smaine najprv letel približne 50 metrov a potom zmizol pod snehom a tam zahynul. Okrem niekdajšieho súťažného športovca v lavíne zahynul ďalší lyžiar z trojčlennej "výpravy". Tretia osoba síce skončila pod viac ako metrovou vrstvou snehu, no neutrpela zranenia a zostala nažive.

V Kreichsbergu získal zlato


Kyle Smaine získal zlato na U-rampe na svetovom šampionáte v roku 2015 v rakúskom Kreichsbergu. Súťažnú kariéru ukončil v januári 2018 víťazstvom na pretekoch Svetového pohára v kalifornskom stredisku Mammoth Mountain.

Nešťastie zasiahlo aj jeho manželku Jennu, s ktorou sa zosobášil iba v novembri. "Verím, že dnes v noci si aspoň v mojich snoch zalyžujeme na prašane alebo spravíme výlet na bicykloch," napísala zronená vdova na instagrame na margo úmrtia manžela.

Viac k témam: Lavína, Úmrtie
Zdroj: Webnoviny.sk - Zomrel Kyle Smaine, majstra sveta z U-rampy pochovala lavína © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.