Piatok, 26. apríl 2024
Mimoriadne správy

Zápas Slovensko-Slovinsko na MS v hokeji 2023 skončil najtesnejším rozdielom a udržal nás v hre o postup (video+foto)

 Webnoviny  21. máj 2023  154  
Zápas Slovensko-Slovinsko na MS v hokeji 2023 skončil najtesnejším rozdielom a udržal nás v hre o postup (video+foto)

21.5.2023 (SITA.sk) -

  • aktualizované 21. mája, 18:46


Slovenskí hokejoví reprezentanti zostali v hre o účasť vo štvrťfinále na tohtoročných majstrovstvách sveta v ľadovom hokeji, zverenci trénera Craiga Ramsayho v nedeľu popoludní v lotyšskej Rige zdolali Slovincov 1:0 a pripísali si druhý triumf na turnaji.

O jediný presný zásah stretnutia sa postaral v úvode druhej tretiny Richard Pánik, kým Stanislav Škorvánek vychytal čisté konto. Slováci majú po šiestich dueloch na konte osem bodov a patrí im piata priečka v tabuľke B-skupiny o tri body za štvrtými Lotyšmi.

V pondelok majú voľno a v utorok o 11.20 h SELČ na nich čaká záverečný duel skupinovej časti proti Nórom.

Prvá tretina


Slováci mali v prvej tretine hernú prevahu a zasypali slovinského brankára Gračnara 17 strelami. Vyloženú gólovú šancu si však nevypracovali. Najbližšie ku gólu bol v šiestej minúte Lunter, ktorý sa pred bránkou súpera dostal k odrazenému puku po strele Okuliara a v poslednej chvíli mu skĺzol z hokejky.

Viac o téme: MS v hokeji 2023



V strede tretiny si slovenskí hráči vybojovali prvú presilovku, ale zostala nevyužitá. V 19. minúte mal dovtedy najväčšiu šancu duelu Slovinec Maver, ktorý sa ocitol sám pred Škorvánkom. Ten ho však vychytal a udržal bezgólový stav.

Druhá tretina


Slovenským hokejistom vyšiel vstup do druhej časti hry, už v 15. sekunde Regenda vysunul Richarda Pánika a ten presnou strelou otvoril skóre zápasu. Slovinci neskôr nevyužili prvú presilovku na vyrovnanie. V 32. minúte Hudáček v samostatnom úniku netrafil bránku, na opačnej strane Škorvánek zneškodnil zakončenie Urbasa.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.