Piatok, 17. máj 2024
Mimoriadne správy

Weiss st. nebude trénerom slovenskej reprezentácie, pokračuje na lavičke ŠK Slovan Bratislava

 Webnoviny  29. december 2021  182  
Weiss st. nebude trénerom slovenskej reprezentácie, pokračuje na lavičke ŠK Slovan Bratislava

29.12.2021 (Webnoviny.sk) - Vladimír Weiss st. (57) bol podľa mnohých kandidátom číslo 1 na post trénera slovenskej futbalovej reprezentácie, ktorý po nevydarenej kvalifikácii MS 2022 možno opustí Štefan Tarkovič. Lenže toto črtajúce sa spojenie sa zrejme neuskutoční.

Do reprezentácie sa netlačil


Jeden z najúspešnejších trénerov histórie slovenského futbalu pokračuje na lavičke ŠK Slovan Bratislava. Potvrdilo to vedenie slovenského majstra v tlačovej správe.

Weiss priviedol v jesennej časti Fortuna ligy 2021/2022 ŠK Slovan Bratislava k prvému miestu v tabuľke a v Európskej konferenčnej lige si s tímom solídne počínal v skupinovej fáze. Podľa vlastných slov sa do reprezentácie netlačil, rovnako ako sa netlačil na pozíciu šéfa lavičky v Slovane. Na nej napokon zotrvá aj naďalej.

Zabojujú o štvrtý titul v rade


"Chceme informovať futbalovú verejnosť aj našich priaznivcov a ukončiť debaty či špekulácie. Aj naďalej bude naším hlavným trénerom Vladimír Weiss st., ktorý pokračuje v Slovane Bratislava a nikam neodchádza. Tešíme sa, že naša spoločná misia môže pokračovať, a budeme ďalej pracovať na naplnení našich cieľov. Spoločne ideme zabojovať o štvrtý majstrovský titul v rade. Naším cieľom bude aj čo najlepšia príprava na pohárovú Európu, kde by sme radi nadviazali na to, čo sme dosiahli v tejto sezóne. Verím, že teraz sa už budeme môcť spolu s trénerom v pokoji koncentrovať na zimnú prípravu a výzvy, ktoré nás čakajú,“ informoval generálny riaditeľ klubu Ivan Kmotrík ml. na klubovom webe.

Weiss st. bol reprezentačný tréner Slovenska v rokoch 2008 - 2012. Dosiaľ ako jediný v ére modernej samostatnosti priviedol slovenskú futbalovú reprezentáciu na záverečný turnaj majstrovstiev sveta. Na šampionáte v JAR 2010 si jeho tím zahral v osemfinále. Pred angažmánom v Slovane pôsobil Weiss st. takmer päť rokov aj pri reprezentácii Gruzínska.

Viac k témam: Tréner
Zdroj: Webnoviny.sk - Weiss st. nebude trénerom slovenskej reprezentácie, pokračuje na lavičke ŠK Slovan Bratislava © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.