Piatok, 19. apríl 2024
Slabý dážď  4,9 °C
Mimoriadne správy

Vlhová sa na štart sobotňajšieho zjazdu v Crans Montane nepostaví, preteky zrušili pre zlé počasie

 Webnoviny  25. február 2023  160  
Vlhová sa na štart sobotňajšieho zjazdu v Crans Montane nepostaví, preteky zrušili pre zlé počasie

25.2.2023 (SITA.sk) - Organizátori zjazdu žien Svetového pohára v zjazdovom lyžovaní vo švajčiarskom stredisku Crans Montana dve hodiny odkladali štart sobotňajších pretekov, napokon ich však zrušili.

Stopku im vystavili poveternostné podmienky, ktoré nedovolili bezpečne absolvovať trať pretekárkam.

Predpoveď bola priaznivá


Ako prvá sa mala na trať vydať s jednotkou Talianka Laura Pirovanová, úvod však hmla odkladala na neskorší čas. Predpoveď bola priaznivá, preto preteky nezrušili hneď.

Definitíva padla po dvojhodinovom čakaní. najprv sa objavila správa o tom, že sa preteky začnú, vzápätí však padol verdikt o ich zrušení. Dovedna sobotňajší zjazd plánovalo absolvovať 49 pretekárok, medzi nimi aj Slovenka Petra Vlhová s číslom 31.

Medzinárodná lyžiarska a snoubordová federácia (FIS) zatiaľ neinformovala, či za sobotňajší zjazd v Crans Montane bude náhrada, prípadne kedy. V nedeľu by sa v Crans Montane mal konať superobrovský slalom žien od 11.00 h.

Shiffrinová dala prednosť tréningu


V hodnotení zjazdu SP je tak stále na čele Talianka Sofia Goggiová s nákokom 108 bodov pred Slovinkou Ilkou Štuhecovou, tretia je priebežne ďalšia talianska reprezentantka Elena Curtoniová. Tá za slovinskou súperkou zaostáva o 96 bodov.

V celkovom poradí je na čele suverénna Američanka Mikaela Shiffrinová, ktorá pred pretekmi v Crans Montane dala prednosť tréningu na severe Európy. O 731 bodov za ňou zaostáva Vlhová, tretiu Švajčiarku Laru Gutovú-Behramiovú delí od Slovenky 60 bodov.

Viac k témam: Svetový pohár v alpskom lyžovaní, Svetový pohár v zjazdovom lyžovaní
Zdroj: SITA.sk - Vlhová sa na štart sobotňajšieho zjazdu v Crans Montane nepostaví, preteky zrušili pre zlé počasie © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.