Nedeľa, 19. máj 2024
Mimoriadne správy

Vlhová na Nový rok nečakala, radšej už ráno trénovala

 Webnoviny   2. január 2017  303  
Vlhová na Nový rok nečakala, radšej už ráno trénovala

Livio Magoni (tréner Petry Vlhovej): 'S Peťou sme v posledných dňoch prispôsobili prípravu tomu, aby bola čo najlepšie nachystaná a aby kondične zvládla záhrebský slalom.'ZÁHREB 2. januára (WebNoviny.sk) - Štvoro pretekov v rozpätí 13 dní, také nabité menu majú najlepšie svetové slalomárky tradične na prelome rokov. Záhrebský slalom je druhým zo štyroch a zároveň prvým v novom kalendárnom roku.

V ženskom kolotoči Svetového pohára má prívlastok jedného z najťažších. Prečo to tak je? "Je najťažší, lebo je najdlhší. V spodnej časti zvyknú niektoré dievčatá stresovať, často rozhoduje kondička. Druhé kolo navyše nachystá nemecký tréner, čiže môžeme čakať aj niektoré zvláštne postavenie bránok. S Peťou sme v posledných dňoch prispôsobili prípravu tomu, aby bola čo najlepšie nachystaná a aby kondične zvládla záhrebský slalom," uviedol Livio Magoni, tréner Petry Vlhovej, pre agentúru SITA.

Odporúčame:

Vlhová udrela paličkou od hnevu, v slalome urobila dve chyby

Velez-Zuzulová skončila druhá v slalome Svetového pohára


Taliansky odborník prevzal vlani v lete trénerskú ruku nad talentovanou Liptáčkou a výsledok je zatiaľ nielen zotrvanie vo svetovej slalomovej špičke, ale aj výrazný posun nahor v obrovskom slalome. V najtechnickejšej disciplíne má Vlhová na konte už aj dve ôsme miesta, pričom vo všetkých piatich pretekoch v tejto sezóne bodovala do 22. priečky.

"Po príprave v Courcheveli Peťa ochorela, mala chrípku aj zvýšené teploty. Preto som bol pozitívne prekvapený z jej výsledkov v Semmeringu, kde skončila ôsma a trinásta. V slalome vypadla, ale bola tiež rýchla. Teraz je zdravá a cíti sa dobre," pokračoval Magoni, ktorý kedysi trénoval aj slovinskú šampiónku Tinu Mazeovú.

Na otázku, ako tím Vlhovej oslávil rozlúčku so starým a príchod nového roka, 53-ročný rodák zo Selvina Magoni odpovedal: "Silvestra sme strávili tréningom v Maribore a Nový rok tiež, ale už v Záhrebe. Nečakali sme ani do polnoci, len aby sme mohli už o ôsmej ráno byť na svahu. Táto časť sezóny je najdôležitejšia. V nahustenom programe Svetového pohára sa dá získať veľa bodov, preto som všetkých v tíme poprosil, aby sa skoncentrovali na túto hlavnú prioritu."


Zdroj: WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.