Piatok, 29. marec 2024
Prevažne slnečno  14 °C
Mimoriadne správy

Vlhová ide obrovský slalom v Kronplatzi, v prvom kole na Shiffrinovú stratila sekundu

 Webnoviny  24. január 2023  167  
Vlhová ide obrovský slalom v Kronplatzi, v prvom kole na Shiffrinovú stratila sekundu

24.1.2023 (Webnoviny.sk) - Slovenská reprezentantka Petra Vlhová obsadila 6. miesto v 1. kole utorňajšieho obrovského slalomu Svetového pohára v zjazdovom lyžovaní v talianskom Kronplatzi, na víťaznú Američanku Mikaelu Shiffrinovú stratila 1,01 s.

Druhá skončila Švajčiarka Lara Gutová-Behramiová (+0,13 s) a tretia Talianka Federica Brignoneová (+0,27 s). Pred Slovenku sa dostali aj Kanaďanka Valerie Grenierová a Američanka Paula Moltzanová. Druhé kolo je na programe o 13.30 h, trať stavia Vlhovej tréner Mauro Pini.

Vlhová zabojuje v popoludňajšom 2. kole o deviate pódiové umiestnenie v tejto sezóne a druhé víťazstvo. Pred rokom skončila v "obráku" v Kronplatzi druhá za Švédkou Sarou Hectorovou, pričom sa stala víťazkou prvého kola. Hectorovej patrí po 1. kole tohtoročných pretekov až 12. priečka so stratou 1,79 s na Shiffrinovú.

Líderka celkového poradia SP Shiffrinová zaútočí v 2. kole na 83. triumf v seriáli, ktorým by o jeden prekonala krajanku Lindsey Vonnovú a stala sa najúspešnejšou lyžiarkou v histórii. Rekord oboch pohlaví patrí Švédovi Ingemarovi Stenmarkovi s 86 víťazstvami.

V stredu sa v talianskom Kronplatzi uskutoční ďalší obrovský slalom žien, prvé kolo je na programe opäť o 10.30 h a druhé o tri hodiny neskôr.

Viac k témam: Kronplatz, Svetový pohár v zjazdovom lyžovaní, Svetový pohár v zjazdovom lyžovaní 2022/2023
Zdroj: Webnoviny.sk - Vlhová ide obrovský slalom v Kronplatzi, v prvom kole na Shiffrinovú stratila sekundu © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.