Sobota, 18. máj 2024
Zamračené  14,6 °C
Mimoriadne správy

Video: Vettel bol v cieli prvý, ale z triumfu na Veľkej cene Kanady sa tešil Hamilton

 Webnoviny   9. jún 2019  286  
Video: Vettel bol v cieli prvý, ale z triumfu na Veľkej cene Kanady sa tešil Hamilton

MONTREAL 9. júna (WebNoviny.sk) - Britský pilot Lewis Hamilton sa stal víťazom nedeľňajšej Veľkej ceny Kanady majstrovského seriálu formuly 1. Jazdec tímu Mercedes síce preťal cieľovú čiaru až za Sebastianom Vettelom, ale tomu bola uložená päťsekundová penalizácia za nebezpečný návrat na trať po chybe v 48. kole.

Úradujúci svetový šampión Hamilton vyhral po Španielsku a Monaku tretie preteky v sérii a zároveň vyrovnal rekord siedmich triumfov Michaela Schumachera na montrealskom okruhu Gillesa Villeneuva. Druhé miesto obsadil spomenutý jazdec Ferrari Vettel a stupne víťazov doplnil jeho tímový kolega Charles Leclerc z Monaka.

Preteky vyšli jazdcom Renaultu


Rodák zo Stevenage zaznamenal 78. víťazstvo vo svojej kariére a zvýšil náskok v poradí šampionátu. Na konte má 162 bodov, čo je o 29 viac ako má jeho tímový kolega Valtteri Bottas. Fínsky pretekár Mercedesu doplatil na nevydarenú kvalifikáciu a prvýkrát v tejto sezóne skončil mimo pódia.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.