Sobota, 4. máj 2024
Mimoriadne správy

Video: Portugalsko prešlo cez Švajčiarsko do finále Ligy národov, hetrikom rozhodol Ronaldo

 Webnoviny   5. jún 2019  250  
Video: Portugalsko prešlo cez Švajčiarsko do finále Ligy národov, hetrikom rozhodol Ronaldo

PORTO 5. júna (WebNoviny.sk) - Prvým finalistom futbalovej Ligy národov sa stalo Portugalsko. V domácom prostredí v Porte rozhodol o semifinálovom triumfe Portugalska nad Švajčiarskom (3:1) tromi gólmi Cristiano Ronaldo.

Portugalský futbalový klenot strelil prvý gól v 25. min a ďalšie dva pridal za stavu 1:1 v závere riadneho hracieho času v 88. a 90. min.

V druhom semifinále sa vo štvrtok v Guimaraesi predstavia Holanďania proti Angličanom. Finále aj stretnutie o konečné 3. miesto sú na programe v nedeľu 9. júna.

Dejiskom finále bude Porto. Kvarteto účastníkov finálového turnaja európskej Ligy národov 2018/2019 si účasť na tomto podujatí vybojovalo jesenným triumfom vo svojich skupinách v rámci najvyššej A-divízie.

Liga národov 2018/2019



  • Porto (Portug.) - semifinále


Portugalsko - Švajčiarsko 3:1 (1:0)


Góly: 25. a 88. a 90. Cristiano Ronaldo - 57. Ricardo Rodríguez (z pok. kopu)


O úvodný gól zápasu sa postaral v 25. min Cristiano Ronaldo utešenou strelou z priameho kopu. Najväčšia hviezda portugalského tímu zaznamenala 86. gól v 157. zápase v národnom tíme.

Pre porovnanie ďalšími dvoma najlepšími strelcami Portugalska zo súčasného tímu reprezentujúceho v Lige národov sú Pepe a Joao Moutinho so 7 gólmi.

Švajčiarske vyrovnanie prišlo v 57. min z pokutového kopu, ktorý premenil Ricardo Rodríguez. Obranca AC Miláno musel dlhší čas počkať, kým sa postavil k bielemu bodu, keďže situáciu po faule Nélsona Semeda na Stevena Zubera posudzovali prostredníctvom systému VAR.

Keď sa už zdalo, že súboj na Estádio do Dragao v Porte dospeje do predĺženia, sa opäť Ronaldo blysol dvoma gólmi v rozpätí necelých troch minút a rozhodol o triumfe Portugalska. Populárny CR7 upravil svoj gólový sumár v najcennejšom drese na 88 gólov.




Zostávajúci program finálového turnaja Ligy národov:
druhé semifinále - 6. júna (Guimaraes): Holandsko - Anglicko (20.45)
zápas o 3. miesto - 9. júna (Guimaraes): zdolaní zo semifinále (15.00)
finále - 9. júna (Porto): víťazi semifinále (20.45)



Viac k témam: Liga národov
Zdroj: Webnoviny.sk - Video: Portugalsko prešlo cez Švajčiarsko do finále Ligy národov, hetrikom rozhodol Ronaldo © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.