Piatok, 29. marec 2024
Zamračené  14 °C
Mimoriadne správy

Video: Favorizovaný Real Madrid postúpil do finále MS klubov

 Webnoviny  15. december 2016  341  
Video: Favorizovaný Real Madrid postúpil do finále MS klubov

Kašima Antlers vo finále MS klubov vyzve Real Madrid, o tretie miesto sa pobijú Club América a Atlético Nacional.

JOKOHAMA 15. decembra (WebNoviny.sk) - Hráči španielskeho tímu Real Madrid sa stali podľa očakávania druhým finalistom na majstrovstvách sveta klubov 2016 pod hlavičkou Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA), ktoré sa konajú v dňoch 8. - 18. decembra v Japonsku. Úradujúci šampión európskej Ligy majstrov zvíťazil vo štvrtkovom semifinálovom zápase XIII. ročníka tohto prestížneho podujatia nad mexickým mužstvom Club América México City 2:0 (1:0).

V drese "bieleho baletu" v nadstavenom čase prvého polčasu skóroval onedlho 29-ročný francúzsky útočník Karim Benzema (nar. 19. decembra 1987), ktorý zužitkoval prihrávku od nemeckého stredopoliara Toniho Kroosa a prekonal 36-ročného veterána v bránke mexického klubu Moisésa Alberta Muňoza Rodrígueza.

Odporúčame:

Cristiano Ronaldo strelil 500. súťažný gól v drese Realu


Druhý gól favorita na štadióne v Jokohame pridal v nadstavenom čase druhého polčasu hviezdny Cristiano Ronadlo, čerstvý držiteľ Zlatej lopty pre najlepšieho hráča roka od francúzskeho časopisu France Football. Club América ako zástupca Futbalovej konfederácie Severnej a Strednej Ameriky a karibskej oblasti CONCACAF nedokázal streliť ani čestný gól, kostarický oslávenec medzi žrďami madridského tímu Keylor Navas (vo štvrtok má 30 rokov, pozn.) si udržal čisté konto.

Real Madrid sa v nedeľňajšom finále MS klubov stretne s japonským tímom Kašima Antlers (11.30 h SEČ), v dueli o konečné 3. miesto nastúpi v ten istý deň Club América proti kolumbijskému mužstvu Atlético Nacional (8.00 h SEČ).

XIII. majstrovstvá sveta futbalových klubov - Japonsko:

Semifinále - štvrtok (Jokohama):

Club América (Mex.) - Real Madrid (Šp.) 0:2 (0:1)
Góly: 45.+ Benzema, 90.+ Cristiano Ronaldo



Ďalší program XIII. majstrovstiev sveta futbalových klubov v Japonsku
- časy sú v SEČ

Zápas o 3. miesto - nedeľa 18. decembra (Jokohama):
Club América (Mex.) - Atlético Nacional (Kol.) /8.00/

Finále - nedeľa 18. decembra (Jokohama):
Real Madrid (Šp.) - Kašima Antlers (Jap.) /11.30/


Zdroj: WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.