Piatok, 26. apríl 2024
Mimoriadne správy

Ukrajina zvíťazila nad domácimi Čechmi v Lige národov, rozhodujúci gól padol v nadstavenom čase

 Webnoviny   6. september 2018  297  
Ukrajina zvíťazila nad domácimi Čechmi v Lige národov, rozhodujúci gól padol v nadstavenom čase

UHERSKÉ HRADIŠTĚ 6. septembra (WebNoviny.sk) - Futbalisti Česka prehrali vo štvrtkovom zápase 1. kola "slovenskej" 1. skupiny B-divízie európskej Ligy národov 2018/2019 v Uherskom Hradišti s Ukrajincami 1:2 (1:1).

Stretnutie v Uherskom Hradišti sa začalo s približne štvrťhodinovým oneskorením, keďže na miestnom štadióne mali problémy s osvetlením. Domáci začali zápas veľmi dobre, keď už v piatej minúte po ľavej strane vnikol do pokutového územia Schick a ponad brankára Piatova otvoril skóre duelu.

Odporúčame:
Začína sa novovzniknutá Liga národov, slovenskí futbalisti si môžu vybojovať postup na ME 2020

Ukrajinci potom zahodili plejádu šancí, až v nadstavenom čase prvého dejstva Konopľanka strelou k žrdi vyrovnal na 1:1. Keď už sa zdalo, že sa duelu skončí nerozhodne, v nadstavenom čase druhej časti striedajúci Zinčenko využil zmätok domácej defenzívy a zariadil triumf pre svoj tím.

Ukrajinské mužstvo je úvodný súper Slovákov v európskej Lige národov. Konfrontácia týchto dvoch krajín sa uskutoční v nedeľu 9. septembra v ukrajinskom Ľvove (15.00 h SELČ).

Európska Liga národov vo futbale 2018/2019



  • 1. skupina B-divízie - štvrtok


UHERSKÉ HRADIŠTĚ
Česko - Ukrajina 1:2 (1:1)
Góly: 5. Schick - 45.+ Konopľanka, 90.+ Zinčenko, ŽK: 22. Hušbauer, 53. Souček (obaja ČR), rozhodoval: Anthony Taylor (Angl.), 7974 divákov

Zostavy:
Česko: Vaclík - Kadeřábek, Kalas, Gebre Selassie, Brabec, Bořil - Souček, Sýkora (90.+ Hořava), Hušbauer - Schick (83. Tecl), Krmenčík (46. Zmrhal)
Ukrajina: Piatov - O. Karavajev, Rakickij, Krivcov, Matvijenko - Jarmolenko (66. Zinčenko), Malinovskij, Stepanenko, Konopľanka (77. Cygankov) - Marlos - Jaremčuk (85. Selezňov)



Viac k témam: Liga národov
Zdroj: Webnoviny.sk - Ukrajina zvíťazila nad domácimi Čechmi v Lige národov, rozhodujúci gól padol v nadstavenom čase © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.