Streda, 8. máj 2024
Polojasno  14,5 °C
Mimoriadne správy

UEFA potrestala Poľský futbalový zväz za správanie fanúšikov v Lige národov

 Webnoviny  24. september 2018  272  
UEFA potrestala Poľský futbalový zväz za správanie fanúšikov v Lige národov

VARŠAVA 24. septembra (WebNoviny.sk) - Poľský futbalový zväz (PZPN) musí na základe verdiktu Európskej futbalovej únie (UEFA) zaplatiť pokutu vo výške 2000 eur za správanie fanúšikov v septembrovom zápase Ligy národov v Bologni proti domácim Talianom. Na základe správy delegáta stretnutia poľskí priaznivci použili pyrotechniku.

Odporúčame:
Lahma potešila hodnotiaca správa UEFA ohľadom uchádzačov a dúfa, že Nemecko získa ME 2024

Keďže podľa oficiálnej správy sa "kibici" správali rasisticky, musia Poliaci v najbližšom domácom stretnutí pod kuratelou UEFA nechať voľný sektor pre minimálne tisíc fanúšikov a voľné miesta prekryť transparentom s nápisom "#EqualGame" a logom tejto antirasistickej kampane UEFA. Stane sa tak v októbri v súboji proti výberu Portugalska v Chorzówe.

Viac k témam: EqualGame, pokuta, Poľský futbalový zväz PZPN, UEFA Európska futbalová únia
Zdroj: Webnoviny.sk - UEFA potrestala Poľský futbalový zväz za správanie fanúšikov v Lige národov © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.