Piatok, 19. apríl 2024
Mimoriadne správy

Tom Brady definitívne končí so svojou úspešnou kariérou hráča amerického futbalu, jeho rozhodnutie sa už nezmení

 Webnoviny   1. február 2023  181  
Tom Brady definitívne končí so svojou úspešnou kariérou hráča amerického futbalu, jeho rozhodnutie sa už nezmení

1.2.2023 (Webnoviny.sk) - Jeden z najúspešnejších hráčov amerického futbalu Tom Brady dal v stredu definitívne "zbohom" svojej profesionálnej kariére. Učinil tak už po druhý raz, no tentoraz vyhlásil, že jeho rozhodnutie sa už v budúcnosti nezmení.

Takto presne pred rokom ohlásil odchod zo scény, no neskôr si to rozmyslel a napokon dodržal posledný rok svojho pôvodného kontraktu s tímom Tampa Bay Buccaneers.

"Dobré ráno, všetci. Hneď prejdem k veci. Končím kariéru. Nadobro," uviedol 45-ročný quarterback v približne minútovom videoodkaze, ktorý zverejnil na sociálnych sieťach.


Brady odohral v zámorskej NFL neuveriteľných 23 sezón. Rovné dve dekády strávil v organizácii New England Patriots. V drese tohto mužstva triumfoval v Super Bowle v rokoch 2001, 2003, 2004, 2014, 2016 a 2018.

Do Tampy prestúpil v lete 2020 a klub Buccaneers hneď v premiérovom ročníku potiahol až k zisku Super Bowlu.

Dovedna si v záverečnom súboji o najcennejšiu trofej zahral desaťkrát a získal ju sedemkrát. Za najužitočnejšieho hráča (MVP) Super Bowlu ho vyhlásili v rekordných piatich prípadoch, za MVP sezóny tri razy. Na jeho konte je tiež mnoho individuálnych rekordov.



Viac k témam: Koniec kariéry, NFL
Zdroj: Webnoviny.sk - Tom Brady definitívne končí so svojou úspešnou kariérou hráča amerického futbalu, jeho rozhodnutie sa už nezmení © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.