Pondelok, 20. máj 2024
Slnečno  19,8 °C
Mimoriadne správy

Surfistka Diazová tragicky zahynula pri tréningu, na pláži ju zasiahol blesk

 Webnoviny  22. marec 2021  263  
Surfistka Diazová tragicky zahynula pri tréningu, na pláži ju zasiahol blesk

22.3.2021 (Webnoviny.sk) - Tešila sa na možnú účasť v novej olympijskej disciplíne v tomto roku v Tokiu, ale jej život ukončil krutý osud. Iba 22-ročná salvádorská surfistka Katherine Diazová tragicky zahynula po zásahu bleskom.

Incident sa odohral na pláži El Tunco v Salvádore, kde sa talentovaná športovkyňa pripravovala na kvalifikačné preteky. Tie jej mohli vyniesť účasť na OH v Tokiu. Informoval o tom portál BBC Sport.

Stelesňovala radosť i energiu


"Katherine stelesňovala radosť a energiu, vďaka ktorej je surfovanie také výnimočné a úžasné pre nás všetkých,“ uviedla Medzinárodná asociácia pre surfovanie (ISA) vo svojom vyhlásení. Podľa ISA Diazová bola surfistka medzinárodných parametrov a globálna veľvyslankyňa svojej krajiny vo svete.

"Mala svoju vysokú úroveň a s hrdosťou reprezentovala na Svetových hrách v surfovaní ako aj na majstrovstvách sveta v v tomto športe. Vyslovujeme úprimnú sústrasť jej rodine, surferom v Salvádore a všetkým športovcom v medzinárodnej komunite v tomto športe," doplnila ISA.

Smutnú správu zverejnil brat


Diazovej brat, Jose "Bamba" Diaz, zverejnil na Instagrame smutnú správu: "Budeme ťa vždy nosiť vo svojich srdciach. Boh sa rozhodol, že si ťa vezme už teraz. Navždy zostaneš moja milovaná sestra a už v tejto chvíli mi veľmi chýbaš."

Surfovanie by sa malo tento rok na olympiáde v Tokiu predstaviť ako jeden z piatich nových športov pod piatimi kruhmi. V programe OH budú prvýkrát aj karate, skejtbording a športové lezenie. Bejzbal so softbalom sa do olympijského programu vrátia po dvanástich rokoch.

Viac k témam: OH 2020 Tokio, olympiáda, surfing, surfovanie, tragédia
Zdroj: Webnoviny.sk - Surfistka Diazová tragicky zahynula pri tréningu, na pláži ju zasiahol blesk © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.