Pondelok, 20. máj 2024
Mimoriadne správy

Slovenských futbalistov čaká kľúčový zápas proti Walesu, Hapal nechce dostať mužstvo pod tlak

 Webnoviny   6. október 2019  352  
Slovenských futbalistov čaká kľúčový zápas proti Walesu, Hapal nechce dostať mužstvo pod tlak

6.10.2019 (Webnoviny.sk) - Tréner slovenskej futbalovej reprezentácie Pavel Hapal nemal na nedeľňajšom zraze pred blížiacim sa zápasom E-skupiny kvalifikácie o postup na budúcoročné majstrovstvá Európy proti Walesu (10. októbra v Trnave) a medzištátnym prípravným stretnutím s Paraguajom (13. októbra v Bratislave) ani zďaleka všetkých nominovaných hráčov.

Očakáva sa však, že kompletný 24-členný káder by mal mať k dispozícii v pondelok.

Povolaní hráči sú zdravotne v poriadku


"Máme pred sebou ešte tri zápasy a každý z nich bude dôležitý. Nechcel by som nás dávať pod tlak tým, že budem vyhlasovať, že duel s Walesom je pre náš kľúčový. Budeme sa chcieť rehabilitovať pred našimi divákmi, keďže ostatné stretnutie s Chorvátskom sme nezvládli výsledkovo ani herne. Vieme, akým štýlom hrá Wales. Sú neskutočne rýchli, pohybliví a majú vo svojom strede Garetha Bala, ktorý dokáže sám rozhodnúť zápas," vyhlásil Hapal v úvode nedeľňajšej tlačovej konferencie v Šamoríne.

Lodivoda Slovákov potešila skutočnosť, že takmer všetci hráči povolaní "do akcie" sú zdravotne v poriadku. Týka sa to aj Petra Pekaríka z nemeckej Herthy Berlín, ktorý si počas septembrového asociačného termínu obnovil zranenie lýtkového svalu. "Momentálny stav hráčov je v poriadku. Peter Pekarík je tiež v pohode. Nehral síce súťažný zápas, ale v klube mu pripravili simulovaný zápasový tréning. Kristián Koštrna dnes odišiel na vyšetrenie, ale veríme, že bude v poriadku. Sobotňajší zápas v Trnave neodohral, pretože nechcel ísť do rizika. Pavol Šafranko si v súťažnom dueli privodil výron v členku, ale tiež veríme, že bude v poriadku," podotkol 50-ročný rodák z moravského Kroměříža.

Pred slovenskými hráčmi stojí mimoriadne náročná misia, ale v prípade, že mužstvo spod Tatier víťazne zvládne duel s "waleským drakom", urobí výrazný krok k postupu z kvalifikačnej E-skupiny. Z nej preniknú na šampionát dva najlepšie tímy. Na postupových priečkach sa aktuálne nachádza úradujúci vicemajster sveta Chorvátsko (10 bodov, pozn.) a tiež Slovensko (9), ktoré sa "nad čiaru" posunulo septembrovým víťazstvom 2:1 v Maďarsku (9). Na postup však stále pomýšľa aj štvrtý Wales (6), ktorý odohral o zápas menej ako trio tímov nad ním.

Slováci majú nepriaznivú bilanciu


Slovensko sa v minulosti stretlo s Walesom dovedna štyrikrát, až trikrát sa zápas skončil víťazstvom tímu z Britských ostrovov.

"Bude to zápas, ktorý sa ako vždy začne od stavu 0:0. Wales je pre nás výsledkovo nepríjemný súper. Na druhej strane, Slovensko už predtým nad Walesom vyhralo, takže sa to môže stať znova. Hráme pred vlastnými fanúšikmi a verím, že predvedieme ďaleko iný výkon ako proti Chorvátsku. Nakoniec sa budeme môcť spoľahnúť na podporu publika, takže verím, že to s podporou našich fanúšikov zvládneme," doplnil šéf slovenskej lavičky.

Hapal sa pristavil aj pri následnom stretnutí s Paraguajom, v ktorom sa oficiálnej rozlúčky s najcennejším dresom dočká trojica dlhoročných slovenských reprezentantov - Martin Škrtel, Tomáš Hubočan a Adam Nemec. Tí ukončili kapitolu v národnom tíme ešte vo februári. "Všetci budú na tribúne už počas zápasu s Walesom. Následne sa k nám pripoja a budeme sa spoločne pripravovať na Paraguaj," zakončil Pavel Hapal.

Viac k témam: Kvalifikácia o postup na ME 2020 vo futbale, slovenská futbalová reprezentácia
Zdroj: Webnoviny.sk - Slovenských futbalistov čaká kľúčový zápas proti Walesu, Hapal nechce dostať mužstvo pod tlak © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.