Streda, 15. máj 2024
Mimoriadne správy

Slovenskí volejbalisti nezobrali Srbom ani set, na európskom šampionáte majú prvú prehru

 Webnoviny  15. september 2019  526  
Slovenskí volejbalisti nezobrali Srbom ani set, na európskom šampionáte majú prvú prehru

15.9.2019 (Webnoviny.sk) - Slovenskí volejbaloví reprezentanti si pripísali prvú prehru na 31. majstrovstvách Európy. V nedeľňajšom večerom súboji B-skupiny v belgických Antverpách prehrali s hráčmi Srbska hladko 0:3 na sety.

Zverenci Andreja Kravárika našli premožiteľa až v treťom vystúpení na kontinentálnom šampionáte a stále majú dobré vyhliadky na postup do osemfinále. Najbližšie nastúpia v utorok o 20.30 h proti domácemu Belgicku.

Majstrovstvá Európy vo volejbale - B-skupina



  • Antverpy


Srbsko - Slovensko 3:0 na sety (19, 20, 21)
75 minút, rozhodovali: Mezöffy (Maď.) a Guillet (Fr.)
Zostava a body SR: Paták 12, J. Kováč 5, Gavenda 5, Lux 7, Ondrovič 3, Zaťko 1, liberá Vitko a Ihnát (Michalovič 8, Kriško, Mačuha, Palgut, Krajčovič 1, Firkaľ)


I. set


Slováci začali proti favoritovi aktívne a dlho si udržiavali tesný náskok. Od stavu 14:14 však prebrali iniciatívu Srbi a získali na svoje konto dôležité body. V koncovke si postrážili vedenie a triumfovali 25:19.

II. set


Podobný scenár sa odohral aj v druhom dejstve. Slovenskí volejbalisti v úvode odskočili na rozdiel dvoch bodov, no neudržali nastolený trend a bronzoví medailisti z uplynulého európskeho šampionátu otočili skóre z 2:4 na 11:4. Srbi sa rýchlo dostali na koňa, nerobili zbytočné chyby a prostredný set získali pomerom 25:20.

III. set


V treťom dejstve sa Slováci chytili, vypracovali si dokonca päťbodový náskok, no v rozhodujúcich výmenách mali opäť navrch srbskí hráči. Bez väčších ťažkostí otočili nepriaznivý stav a vyhrali aj do tretice 25:21.

Viac k témam: Majstrovstvá Európy (ME) vo volejbale
Zdroj: Webnoviny.sk - Slovenskí volejbalisti nezobrali Srbom ani set, na európskom šampionáte majú prvú prehru © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.