Utorok, 16. apríl 2024
Slabý dážď  4,6 °C
Mimoriadne správy

Slováci môžu opäť fandiť svojim klubom, od soboty sa uvoľnia opatrenia na športových podujatiach

 Webnoviny  13. máj 2021  246  
Slováci môžu opäť fandiť svojim klubom, od soboty sa uvoľnia opatrenia na športových podujatiach

13.5.2021 (Webnoviny.sk) - Už od soboty 15. mája príde na Slovensku k uvoľneniu opatrení v súvislosti s bojom proti pandémii koronavírusu týkajúcich sa účasti fanúšikov na športových podujatiach. Ako vo štvrtok popoludní informoval hlavný hygienik SR Ján Mikas, uvoľnenie sa týka okresov v 1. stupni varovania a lepších (t.j. zelená, žltá, oranžová, ružová).

V nich na stretnutia klubov registrovaných pod športovými zväzmi smú pri dodržaní podmienok zavítať aj diváci, ich počet bude závislý od farby okresu v tzv. covid automate.

Treba mať negatívny test


V ružových okresoch bude k dispozícii štvrtina maximálnej kapacity hľadiska, maximálne však 250 osôb v interiéri a 500 osôb v exteriéri. V okresoch s lepšou situáciou sú obmedzenia ešte miernejšie, v tomto smere platia podmienky stanovené pro hromadné podujatia.

Viac o téme: Koronavírus


Platí, že do hľadiska sa dostanú iba osoby s negatívnym testom na ochorenie COVID-19 - pri PCR resp. LAMP teste nie starším ako 72 hodín, u antigénového nie starším ako 24 hodín.

Musia viesť podrobnú evidenciu


Organizátori podujatí sú povinní po dobu dvoch týždňov od skončenia akcie viesť podrobnú evidenciu divákov, po uplynutí tohto času informácie musia zničiť. Sedenie divákov musí byť zabezpečené v každom druhom rade, zakázaná je konzumácia jedál a nápojov a organizátori musia vyhradiť dostatok personálu na dohľad na dodržiavaním opatrení.

Samozrejmosťou je prekrytie horných dýchacích ciest respirátorom prípadne inou formou, všetko v závislosti od daného okresu a jeho farebnej príslušnosti v tzv. covid automate.

Viac k témam: bezpečnostné opatrenia, fanúšikovia, hlavný hygienik SR, Koronavírus, šport
Zdroj: Webnoviny.sk - Slováci môžu opäť fandiť svojim klubom, od soboty sa uvoľnia opatrenia na športových podujatiach © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.