Nedeľa, 19. máj 2024
Slnečno  20 °C
Mimoriadne správy

Saganovi ubudol veľký konkurent, Cavendish na európsky šampionát nejde

 Webnoviny   9. august 2018  317  
Saganovi ubudol veľký konkurent, Cavendish na európsky šampionát nejde

GLASGOW 9. augusta (WebNoviny.sk) - Britský cyklista Mark Cavendish sa odhlásil z nedeľňajších pretekov s hromadným štartom na majstrovstvách Európy v škótskom Glasgowe.

Skúsený špurtér nie je v stopercentnom zdravotnom stave a lekársky tím domácej reprezentácie mu odporučil, aby podujatie vynechal. Informácia pochádza z tlačovej správy British Cycling.

Odporúčame:
Peter Sagan naznačil účasť na Vuelte, môže byť dobrou prípravou na majstrovstvá sveta

"Je pre mňa veľké sklamanie, že musím opustiť národný tím. Nominácia do britskej reprezentácie je pre mňa vždy veľkým ocenením a zároveň som sa veľmi tešil na preteky s celým tímom. V ostatných mesiacoch bolo mojim cieľom zotaviť sa z viacerých nešťastných zranení, no prijal som odporúčanie, že bude pre mňa najlepšie, ak vynechám európsky šampionát. Britskému tímu želám len to najlepšie a budem ho povzbudzovať spolu so zvyškom krajiny," povedal 33-ročný Cavendish, ktorého v nedeľu nahradí Mark Christian.

Sedemčlenné družstvo doplnia Adam Blythe, Owain Doull, Luke Rowe, Ian Stannard, Ben Swift a Scott Thwaites.

Viac k témam: majstrovstvá Európy ME v cyklistike, Mark Cavendish, Peter Sagan
Zdroj: Webnoviny.sk - Saganovi ubudol veľký konkurent, Cavendish na európsky šampionát nejde © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.