Sobota, 20. apríl 2024
Mimoriadne správy

Renáta Jamrichová na Australian Open získala juniorský deblový grandslamový titul

 Webnoviny  27. január 2023  145  
Renáta Jamrichová na Australian Open získala juniorský deblový grandslamový titul

27.1.2023 (Webnoviny.sk) - Renáta Jamrichová sa stala siedmou slovenskou juniorskou tenistkou s deblovým titulom na grandslamovom turnaji, pätnásťročná zverenka trénera Jána Matúša s Taliankou Federicou Urgesiovou zvíťazili v piatkovom finále štvorhry junioriek na úvodnom podujatí "veľkej štvorky" tejto tenisovej sezóny Australian Open v Melbourne nad štvrtým nasadeným japonským párom Haju Kinošitová, Sara Saitová 7:6 (5), 1:6, 10:7 (zápasový tajbrejk).

Slovensko-talianska nenasadená dvojica vo štvrtok zvládla hneď dve náročné stretnutia, najvyššie nasadený britsko-maďarský pár Ella McDonaldová, Luca Udvardyová 7:6 (7), 6:0 a neskôr aj päťky "pavúka" Japonky Sajaku Išiovu s Enou Koikeovou 7:6 (5), 6:4. Jamrichová sa na Australian Open 2023 predstavila aj vo štvrťfinále dvojhry junioriek, v ktorom nestačila na Rusku Andrejevovú a podľahla jej 4:6, 4:6.

"Veľmi sa teším, že Renátka to dotiahla až k titulu vo štvorhre junioriek na Australian Open. Je to veľký úspech jej aj celého slovenského tenisu. Výborný výsledok dosiahla aj v singli, v ktorom postúpila do štvrťfinále. V Melbourne potvrdila, že patrí medzi najlepšie a najtalentovanejšie juniorky sveta. Má ešte len 15 rokov a pred sebou veľkú perspektívu. Chcel by som sa poďakovať jej trénerovi Jánovi Matúšovi, ktorý s ňou dlhodobo pracuje v Národnom tenisovom centre. V mnohom mi pripomína Danielu Hantuchovú a dúfam, že aj v ženskej kariére sa priblíži k svojmu veľkému vzoru," uviedol generálny sekretár Slovenského tenisového zväzu (STZ) Igor Moška podľa webu stz.sk.


V minulosti sa zo slovenských junioriek podarilo získať deblový titul na grandslamovom turnaji Henriete Nagyovej, Chantal Škamlovej, Jane Čepelovej, Filipovi Horanskému, Viktórii Kužmovej a Tereze Mihalíkovej, ktorá to dokázala na Australian Open v roku 2016. Len traja Slováci doposiaľ zaznamenali na grandslamovom turnaji celkové prvenstvo vo dvojhre juniorov, okrem Mihalíkovej aj Kristína Kučová a Martin Kližan.



Viac k témam: Australian Open v Melbourne
Zdroj: Webnoviny.sk - Renáta Jamrichová na Australian Open získala juniorský deblový grandslamový titul © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.