Streda, 15. máj 2024
Mimoriadne správy

PSG láka talianskeho brankára Buffona na prestup, ročne by zarobil milióny eur

 Webnoviny  18. máj 2018  333  
PSG láka talianskeho brankára Buffona na prestup, ročne by zarobil milióny eur

PARÍŽ 18. mája (WebNoviny.sk) - Francúzsky futbalový klub Paríž St. Germain sa snaží získať do svojho kádra talianskeho brankára Gianluigiho Buffona. Magazín Goal informoval, že 40-ročný veterán by mohol zarábať 8 miliónov eur za rok, takmer dvojnásobok súčasného platu v Juventuse Turín. Buffon sa po sedemnástich rokoch rokoch rozlúči so "starou dámou" v sobotňajšom stretnutí Serie A proti Hellasu Verona.

Odporúčame:
Video: Buffon poslal rozhodcu do pekla, na penaltu Realu Madrid soptili aj ďalší hráči Juventusu

Súčasnou jednotkou francúzskeho majstra je 25-ročný Alphonse Areola. Očakáva sa, že Buffon bude jeho mentorom a spoločne vytvoria silné duo, ktoré pomôže parížskemu tímu k úspechu v Lige majstrov. Z Kataru financovaný veľkoklub v tejto sezóne nestačil už v osemfinále tejto súťaže na Real Madrid.

Gianluigi Buffon prišiel do Juventusu z Parmy v roku 2001 za 52 miliónov eur. Do dnešného dňa je najdrahším brankárom v histórii. V drese Turínčanov absolvoval sedemnásť sezón, odchytal dosiaľ 655 zápasov. Pomohol jej k deviatim ligovým titulom, mužstvo neopustil ani v ťažkých časoch, keď mu za účasť v korupčnej kauze odobrali dva tituly (2005, 2006) a preradili do druhej najvyššej súťaže Serie B.

Viac k témam: Gianluigi Buffon, Juventus Turín, prestup, PSG Paríž St. Germain
Zdroj: Webnoviny.sk - PSG láka talianskeho brankára Buffona na prestup, ročne by zarobil milióny eur © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.