Sobota, 27. apríl 2024
Slnečno  14,9 °C
Mimoriadne správy

Pospíšil dostal novú zmluvu od Calgary Flames, Čajkovič bol súčasťou výmeny

 Webnoviny   3. júl 2023  177  
Pospíšil dostal novú zmluvu od Calgary Flames, Čajkovič bol súčasťou výmeny

3.7.2023 (SITA.sk) - Slovenskí hokejoví útočníci Martin Pospíšil a Maxim Čajkovič sa dozvedeli viac o svojej budúcnosti v zámorí. Obaja boli draftovaní klubmi NHL, no v profilige si zatiaľ nezahrali.

Martin Pospíšil podpísal dvojcestnú zmluvu na jeden rok s Calgary Flames, kým Maxima Čajkoviča vymenil klub Tampa Bay Lightning spolu s Patrickom Maroonom do Minnesoty Wild za voľbu v 7. kole draftu v roku 2024.

Pospíšila trápili zdravotné problémy


Dvadsaťtriročný krídelník Pospíšil sa stal po sezóne 2022/2023 obmedzeným voľným hráčom, keď mu vypršal rovnako ročný dvojcestný kontrakt. V nižšej AHL odohral za tím Calgary Wranglers iba 20 zápasov so ziskom 10 bodov (4+6), lebo ho trápili zdravotné problémy.

"Plamene" ho draftovali v roku 2018 zo 105. miesta, odvtedy absolvoval dokopy 118 duelov v AHL v dresoch Wranglers a Stocktonu Heat. Nazbieral v nich 62 bodov (21+41).

"Je talentovaný a šikovný. Bohužiaľ, mal hroznú smolu na zranenia, pre ktoré odohral počas štyroch sezón v AHL len 107 zápasov v základnej časti. Jeho herný štýl z neho robí atraktívneho hráča. Ak zostane zdravý, stále má veľký potenciál. Ako ľavoruký krídelník dokáže hrať na oboch krídlach, no v ostatných rokoch ho využívali najčastejšie na pravej strane," napísal o zvolenskom rodákovi Ryan Pike z portálu Flames Nation.

Čajkovičovi vyprší nováčikovská zmluva


Dvadsaťdvaročný Čajkovič strávil väčšinu minulej sezóny v zámorskej ECHL, za tím Orlando Solar Bears odohral 41 stretnutí s bilanciou 10 gólov a 17 asistencií. Okrem toho trikrát nastúpil v drese Syracuse Crunch z AHL, ktorý je záložný tím Lightning.

Pravému krídelnikovi z Bratislavy o rok vyprší nováčikovská zmluva s Tampou Bay, ktorá ho draftovala v roku 2019 z 89. priečky. Odvtedy absolvoval tri sezóny v juniorskej QMJHL a dve v AHL či ECHL.

Viac k témam: AHL, NHL National Hockey League
Zdroj: SITA.sk - Pospíšil dostal novú zmluvu od Calgary Flames, Čajkovič bol súčasťou výmeny © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.