Piatok, 19. apríl 2024
Slabý dážď  7 °C
Mimoriadne správy

Poker a MMA - čo majú spoločné?

 PlaCla   8. júl 2020  1070  
Poker a MMA - čo majú spoločné?

MMA zápasy v oktagone v poslednom čase skutočne rastú na popularite a stávajú sa svetovým fenoménom. Je to hlavne preto, že MMA kombinuje viacero druhov bojového umenia.


Nájdu sa tam prvky boxu, jiu - jitsu alebo grapplingu. Vďaka tomu si MMA získava fanúšikov z celého sveta a je preto prirodzené, že športové hviezdy MMA sa stávajú ambasádormi rôznych značiek.


Napríklad rôzne online pokerové herne sa rozhodli v rámci sponzoringu rozšíriť svoje rady o športové hviezdy, ktoré sa tak stali ambasádormi pokeru. V minulosti sa takými ambasádormi stali napríklad futbalisti Cristiano Ronaldo a Neymar, alebo tiež tenista Rafael Nadal.


Pokrové herne sa dlhodobo snažia predstaviť poker širšiemu publiku, ktoré by o hru mohlo mať záujem, ale zatiaľ s pokerom nemajú skúsenosti. Základné pravidlá pokru sú totiž jednoduché a zvládne sa ich naučiť každý, kto má záujem. Žiaľ na Slovensku si hráči online poker momentálne zahrať nemôžu, nakoľko žiadna herňa doteraz nezískala slovenskú licenciu od Úradu pre reguláciu hazardných hier.


Ktorí MMA bojovníci hrajú poker?


Známe tváre sú skvelým spôsobom, ako prilákať na poker nových hráčov. Ambasádormi a propagátormi pokru sa stali aj bojovníci Daniel Cormier a Johnny Walker a tiež populárny hlásateľ a bývalý zápasník Bruce Buffer.


Najmä Daniel Cormier je veľmi zvučným menom, pretože sa môže pýšiť titulom UFC šampióna v ťažkej váhe. Onedlho čaká Cormiera jeho titulový zápas s Miocicom, ktorý sa bude konať 15. augusta. Cornier v rozhovore prezradil, že k pokeru má veľmi dobrý vzťah, pretože vidí veľa podobností medzi touto kartovou hrou a zápasením v oktagone.


Aj v pokeri aj v MMA je totiž všetko o načasovaní. Ak urobíte unáhlený krok a budete nepozorný vaša show môže skončiť skôr, než vôbec začne.”


Zápasy MMA získavajú na obľube už aj na Slovensku či v Českej republike, kde sú za najväčšie hviezdy považovaný Karlos "Terminátor" Vémola a Atilla Végh. Títo dvaja sa už dokonca stretli aj vo vzájomnom zápase, ktorý je považovaný za MMA zápas storočia v rámci Česko - Slovenska, pričom úspešnejší bol v tomto zápase slovenský bojovník.