Sobota, 18. máj 2024
Slnečno  18 °C
Mimoriadne správy

Pogačar vynechá účasť na španielskej Vuelte, pred majstrovstvami sveta absolvuje iba štyri jednodňové preteky

 Webnoviny  26. júl 2022  206  
Pogačar vynechá účasť na španielskej Vuelte, pred majstrovstvami sveta absolvuje iba štyri jednodňové preteky

26.7.2022 (Webnoviny.sk) - Slovinský cyklista Tadej Pogačar nebude štartovať na treťom podujatí Grand Tour v aktuálnej sezóne, španielskej Vuelte. Ako informoval jeho tím UAE Emirates na svojom oficiálnom webe, dvadsaťtriročný dvojnásobný víťaz Tour de France sa zúčastní pred septembrovými majstrovstvami sveta v Austrálii na štyroch jednodňových pretekoch.

Jednotka svetového rebríčka


Pogačar v nedeľu ukončil svoju tretiu Tour de France v kariére, na 109. ročníku obsadil druhé miesto v celkovom poradí za Dánom Jonasom Vingegaardom (Jumbo-Visma).

Vuelta sa začína už 19. augusta, takže Pogačar by absolvoval dve trojtýždňové podujatia v krátkom slede. Jednotka svetového rebríčka Medzinárodnej cyklistickej únie (UCI) už súťažila na najväčších pretekoch v Španielsku v roku 2019 a pri svojej premiérovej účasti tam zaznamenala tri víťazné etapy.

MS v Austrálii


Prvé preteky po tohtoročnej Tour de France absolvuje Pogačar v sobotu 30. júla v Španielsku, kde sa predstaví na klasike v San Sebastiáne.

Po takmer mesačnej prestávke sa 28. augusta zúčastní na podujatí v severofrancúzskom Plouay, 9. septembra bude súťažiť na kanadskej Veľkej cene Québecu a o dva dni neskôr na Veľkej cene Montrealu.

MS v Austrálii sú na programe od 18. do 25. septembra a po nich sa Pogačar v októbri predstaví na ďalších troch jednodňových pretekoch, vrátane talianskej klasiky Okolo Lombardie.

Viac k témam: The Grand Tour, Tour de France 2022, Vuelta
Zdroj: Webnoviny.sk - Pogačar vynechá účasť na španielskej Vuelte, pred majstrovstvami sveta absolvuje iba štyri jednodňové preteky © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.