Nedeľa, 19. máj 2024
Mimoriadne správy

Pep Guardiola je pre Manchester City dôležitý, úspešný tréner predĺžil zmluvu

 Webnoviny  19. november 2020  248  
Pep Guardiola je pre Manchester City dôležitý, úspešný tréner predĺžil zmluvu

19.11.2020 (Webnoviny.sk) - Spojenie Pep Guardiola a Manchester City bude pokračovať minimálne do konca sezóny 2022/2023. Španielsky tréner podpísal s anglickým futbalovým veľkoklubom dvojročné predĺženie súčasného kontraktu.

Štyridsaťdeväťročný Guardiola je už teraz piaty rok pri kormidle "Citizens", čo je viac ako na jeho predchádzajúcich úspešných pôsobiskách FC Barcelona (štyri roky) a Bayerne Mníchov (tri roky). V Manchestri priviedol mužstvo okolo Kevina de Bruyna zatiaľ k dvom majstrovským titulom v Premier League (2017/2018 a 2018/2019). So City vyhral aj jeden FA Cup a tri EFL Cupy. V Lige majstrov to však dotiahol najďalej do štvrťfinále.

"Predĺženie zmluvy s Pepom je prirodzený krok v našom napredovaní. Je to proces, ktorý sme začali pred pár rokmi a ešte sa neskončil. Je to produkt vzájomného rešpektu medzi trénerom a naším klubom," uviedol prezident City Khaldoon Mubarak.

Viac k témam: Premier League, tréner
Zdroj: Webnoviny.sk - Pep Guardiola je pre Manchester City dôležitý, úspešný tréner predĺžil zmluvu © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.