Streda, 8. máj 2024
Mimoriadne správy

Molčan vo svojom premiérovom finále dvojhry na challengeri neuspel, titul získal Coppejans

 Webnoviny   8. september 2018  275  
Molčan vo svojom premiérovom finále dvojhry na challengeri neuspel, titul získal Coppejans

SEVILLE 8. septembra (WebNoviny.sk) - Slovenský tenista Alex Molčan neuspel vo svojom premiérovom finále na challengerovom turnaji.

V sobotňajšom finále dvojhry na turnaji ATP Challenger Tour Copa Seville v španielskom Seville (dotácia 64 000 eur, antuka vonku) nestačil na Belgičana Kimmera Coppejansa, ktorému podľahol za 98 minút 6:7 (2), 1:6.

Odporúčame:
Molčan postúpil do finále a zahrá si premiérovo o titul na challangerovom turnaji

Úvodný set mal vyrovnaný priebeh. Obaja súperi stratili v dvoch prípadoch svoje podanie. O víťazovi musel rozhodnúť tajbrejk, v ktorom bol úspešnejší belgický tenista. Druhé dejstvo malo jednoznačnejší priebeh. Coppejans zobral Molčanovi dvakrát podanie a pri svojom podaní za stavu 5:1 premenil hneď prvý mečbal.

Dvadsaťročný Molčan dosiahol napriek finálovej prehre svoj najväčší úspech v doterajšej kariére. V online poradí rebríčka ATP mu momentálne patrí priebežné 361. miesto. Jeho doterajším maximom bolo 442. miesto z októbra 2017. Pred finálovým stretnutím v Seville ťahal šnúru 22 singlových víťazstiev, v rámci ktorej zvíťazil na domácich ITF turnajoch v Trnave, Piešťanoch a Bratislave.

Sevilla - Dvojhra - finále:


Kimmer Coppejans (Belg.) - Alex Molčan (SR) 7:6 (2), 6:1 za 98 minút



Viac k témam: Alex Molčan
Zdroj: Webnoviny.sk - Molčan vo svojom premiérovom finále dvojhry na challengeri neuspel, titul získal Coppejans © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.