Pondelok, 20. máj 2024
Mimoriadne správy

Mbappé sa poďakoval odchádzajúcemu koučovi PSG Tuchelovi. Nahradí ho Pochettino?

 Webnoviny  26. december 2020  232  
Mbappé sa poďakoval odchádzajúcemu koučovi PSG Tuchelovi. Nahradí ho Pochettino?

26.12.2020 (Webnoviny.sk) - Francúzsky futbalový reprezentant Kylian Mbappé počas vianočných sviatkov verejne vyzdvihol prínos tréner Thomasa Tuchela pre klub Paríž Saint-Germain. Štyridsaťsedemročného Nemca vedenie klubu odvolalo po stredajšom triumfe PSG nad Štrasburgom 4:0 v Ligue 1, v tabuľke ktorej sú Parížania na 3. mieste s jednobodovou stratou na Lyon a Lille.

Očakávania klubu sú asi vyššie


Vedenie klubu síce túto správu oficiálne nepotvrdilo, no prestížny denník L'Équipe o výmene Tuchela za Argentínčana Mauricia Pochettina píše ako o hotovej veci.

"Bohužiaľ, taký je svet futbalu. Nikto však nemôže zabudnúť na tvoj čas strávený v klube. Ďakujeme ti tréner," napísal Mbappé na instagrame.

Futbalista sa tiež poďakoval trom asistentom trénera vrátane Arna Michelsa, ktorý mu odpísal. "Ďakujeme Kylian, bolo nám cťou."

PSG ako obhajca titulu v Ligue 1 figuruje v priebežnej tabuľke súťaže na treťom mieste, Tuchel tiež v sezóne 2020/2021 priviedol klub už do osemfinále Ligy majstrov ako víťaz základnej skupiny a v tejto súťaži sa Parížania v minulom ročníku dostali až do finále. Očakávania sú však v klube pravdepodobne omnoho vyššie.

Zmluvu mal do leta 2021


Nemec pracoval pre PSG od leta 2018, pod jeho taktovkou bohatý francúzsky klub získal viacero trofejí - dva ligové tituly, úspechy v domácom národnom pohári aj ligovom pohári aj francúzskom Superpohári. V Paríži mal zmluvu do leta 2021.

O možnom odchode Tuchela sa začalo hovoriť už v októbri, keďže tesne pred uzávierkou prestupov verejne hovoril o tom, že káder mužstva chcel posilniť, no jeho prianie zostalo nevypočuté.

Jeho tím pred jeseňou prišiel o Edinsona Cavaniho s Thiagom Silvom.

Viac k témam: Ligue 1
Zdroj: Webnoviny.sk - Mbappé sa poďakoval odchádzajúcemu koučovi PSG Tuchelovi. Nahradí ho Pochettino? © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.