Pondelok, 29. apríl 2024
Mimoriadne správy

Majoritný vlastník Evertonu do klubu vložil ďalších 100 miliónov libier

 Webnoviny  21. január 2022  215  
Majoritný vlastník Evertonu do klubu vložil ďalších 100 miliónov libier

21.1.2022 (Webnoviny.sk) - Majiteľ anglického futbalového klubu FC Everton z Liverpoolu vložil do organizácie ďalších 100 miliónov libier, teda v prepočte približne 120 miliónov eur, aby ho podporil v týchto turbulentných časoch.

Evertonu sa v aktuálnej sezóne nedarí a pohybuje sa v druhej polovici tabuľky Premier League, aktuálne je na 16. priečke a šesť bodov ho delí od pásma zostupu. Britsko-iránsky podnikateľ Farhad Moshiri miliónovým vkladom zvýšil svoj podiel v klube na 94 percent.

"Sľubujem, že moje odhodlanie pomáhať Evertonu nekleslo," odkázal fanúšikom Moshiri, ktorý klub vlastní od roku 2016 a odvtedy minul viac ako 600 miliónov eur na prestupy. Klub počas ostatných rokoch rokov zaznamenal stratu spolu až 317 miliónov eur, čo ovplyvnilo možnosť nákupov hráčov v lete 2021.

Možno aj preto sa Evertonu v Premier League nedarí, čo v nedeľu stálo miesto španielskeho trénera Rafaela Beníteza. "Chápem frustráciu každého, kto miluje Everton, kvôli našej nekonzistentnej forme v ostatných sezónach," pokračoval majoritný vlastník klubu.

V klube aktuálne hľadajú nového hlavného kouča, počas najbližšieho víkendu v ligovom súboji proti Aston Ville tím povedie Benítezov asistent Duncan Ferguson. "Som si istý, že tímu odovzdá všetko," dodal Moshiri.

Viac k témam: Finančná pomoc, Investícia, Premier League
Zdroj: Webnoviny.sk - Majoritný vlastník Evertonu do klubu vložil ďalších 100 miliónov libier © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.