Pondelok, 20. máj 2024
Mimoriadne správy

Lewis Hamilton v kvalifikácii na VC Kanady deklasoval konkurenciu

 Webnoviny  10. jún 2017  340  
Lewis Hamilton v kvalifikácii na VC Kanady deklasoval konkurenciu

MONTREAL 10. júna (WebNoviny.sk) - Víťazom sobotňajšej kvalifikácie na nedeľňajšiu Veľkú cenu Kanady motoristickej formuly 1 sa stal britský pilot Lewis Hamilton.

Odporúčame:
Sezóna F1 pokračuje v Kanade, očakáva sa bitka medzi Mercedesom a Ferrari

Jazdec tímu Mercedes deklasoval na okruhu Gillesa Villeneuva v Montreale zvyšok štartového poľa, na druhom mieste s odstupom 330 tisícin sekundy za ním zaostal jeho najväčší konkurent v boji o majstrovský titul Sebastian Vettel na monoposte Ferrari.

Hamilton v šampionáte zaostáva za Vettelom o 25 bodov, v nedeľu bude mať dobrú šancu na skresanie manka. Na tretej pozícii v kvalifikácii skončil Hamiltonov tímový kolega Valtteri Bottas, ktorý zaostal o 718 tisícin sekundy. Nedeľňajšia VC Kanady odštartuje o 20.00 h SEČ, odvysiela ju stanica Sport2.

Veľká cena Kanady F1 - Montreal



  • kvalifikácia


1. Lewis Hamilton (V. Brit.) Mercedes 1:11,459 min, 2. Sebastian Vettel (Nem.) Ferrari +0,336 s, 3. Valtteri Bottas (Fín.) Mercedes +0,718, 4. Kimi Räikkönen (Fín.) Ferrari +0,793, 5. Max Verstappen (Hol.) Red Bull +0,944, 6. Daniel Ricciardo (Aus.) Red Bull +1,098



Zdroj: Webnoviny.sk - Lewis Hamilton v kvalifikácii na VC Kanady deklasoval konkurenciu © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.