Sobota, 27. apríl 2024
Mimoriadne správy

Jürgen Klopp vychválil trénerskú prácu Xabiho Alonsa. Vráti sa bývalý hráč „The Reds“ do Liverpoolu ako kouč?

 Webnoviny  17. február 2024  92  
Jürgen Klopp vychválil trénerskú prácu Xabiho Alonsa. Vráti sa bývalý hráč „The Reds“ do Liverpoolu ako kouč?

17.2.2024 (SITA.sk) - Tréner futbalistov anglického klubu FC Liverpool Jürgen Klopp označil Xabiho Alonsa za výnimočného kouča a lídra nastupujúcej generácie futbalových stratégov.

V rozhovore pre britskú televíziu BBC uviedol: „Xabi odviedol neuveriteľne kvalitnú prácu. Futbal, ktorý hrá, je naozaj obdivuhodný. Jeho mužstvo dokáže hrať v rýchlosti a pôsobí vyladeným dojmom. Leverkusenu dal v pomerne krátkom čase jasnú pečať.“

Najvážnejší kandidát


Rodák z baskického mesta Tolosa počas aktívnej kariéry v Liverpoole pôsobil. S klubom od rieky Mersey počas piatich rokov vyhral Ligu majstrov, FA Cup, Európsky superpohár a Community Shield.

Práve preto ho mnohí futbaloví experti považujú za najvážnejšieho kandidáta na obsadenie pozície trénera Liverpoolu. Na konci januára totiž Jürgen Klopp oznámil, že po skončení sezóny 2023/2024 nebude na Anfield Road pokračovať ako tréner.

„Nastupuje nová generácia trénerov a povedal by som, že Xabi v nej patrí medzi absolútnu špičku. Je to bývalý hráč svetovej triedy a dovolím si tvrdiť, že už počas aktívnej kariéry bol tak trocha trénerom. To mu mimoriadne pomáha,“ dodal 56-ročný Klopp.

Bayer zatiaľ neprehral


Xabi Alonso od roku 2022 vedie klub Bayer Leverkusen, ktorý je lídrom nemeckej I. bundesligy. Po 21 ligových zápasoch majú „farmaceuti“ pred v poradí druhým mníchovským Bayernom päťbodový náskok. Leverkusen navyše v aktuálnom ročníku neprehral ani jeden súťažný zápas.

„Ak chcete dinosaurov ako Carlo Ancelotti, Pep Guardiola alebo ja, tak prosím. Myslím si však, že to už v najbližších dvadsiatich rokoch nezvládneme ťahať. Mourinho možno áno, ale ostatní len veľmi ťažko. Som však rád, že máme nasledovníkov,“ s úsmevom na tvári pre BBC doplnil tréner FC Liverpool Klopp.

Viac k témam: Bundesliga, Premier League
Zdroj: SITA.sk - Jürgen Klopp vychválil trénerskú prácu Xabiho Alonsa. Vráti sa bývalý hráč „The Reds“ do Liverpoolu ako kouč? © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.