Pondelok, 29. apríl 2024
Mimoriadne správy

Haaland stanovil nový strelecký rekord Premier League, skóre ešte môže počas piatich duelov vylepšiť

 Webnoviny   4. máj 2023  162  
Haaland stanovil nový strelecký rekord Premier League, skóre ešte môže počas piatich duelov vylepšiť

4.5.2023 (SITA.sk) - Nórsky futbalový útočník Erling Haaland sa gólom pričinil o stredajší triumf Manchestru City nad West Hamom United (3:0), pričom 35. presným zásahom v aktuálnom ročníku Premier League 2022/2023 stanovil nový strelecký rekord tejto súťaže. Doterajšie maximum s 34 gólmi patrilo dvojici Alan Shearer a Andy Cole.

Najdôležitejšie bolo vyhrať


„Bol to príjemný pocit, ako pri každom jednom góle, ktorý strelím. Najdôležitejšie bolo vyhrať zápas,“ povedal 22-ročný Haaland, ktorý v 70. minúte zvýšil na priebežných 2:0 pre „Citizens“. Celkovo nórsky ostrostrelec nasúkal v sezóne v rámci všetkých súťaží už 51 gólov.

Haalandov rekord je ešte pôsobivejší vzhľadom na skutočnosť, že Shearer a Cole stanovili predchádzajúce maximum v ére, keď v Premier League účinkovalo 22 tímov a každé z mužstiev odohralo v sezóne 42 zápasov.

Momentálne má najvyššia anglická súťaž s 20 účastníkmi počas ročníka 38 kôl. Navyše, Haaland môže vylepšiť tohtosezónny počet gólov v Premier League, keďže Manchester City odohrá ešte päť duelov.

Vynikajúca forma hráčov


Hráči ManCity sú momentálne vo vynikajúcej forme. Proti West Hamu United dosiahli deviate víťazstvo po sebe a predĺžili sériu bez prehry už na 19 súťažných duelov.

V zápase proti londýnskym „kladivárom“ zaznamenali ešte jeden pozoruhodný míľnik. Zásah Phila Fodena na konečných 3:0 v 85. minúte bol jubilejný 1000. gól ManCity v ére kouča Pepa Guardiolu, ktorá sa začala v roku 2016.

Viac k témam: Premier League, Rekord
Zdroj: SITA.sk - Haaland stanovil nový strelecký rekord Premier League, skóre ešte môže počas piatich duelov vylepšiť © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.