Sobota, 18. máj 2024
Väčšinou jasno  13,6 °C
Mimoriadne správy

Dominika Cibulková je svetovou štvorkou, po 29 rokoch vyrovnala Mečířov rekord

 Webnoviny  20. marec 2017  226  
Dominika Cibulková je svetovou štvorkou, po 29 rokoch vyrovnala Mečířov rekord

BRATISLAVA 20. marca (WebNoviny.sk) - Slovenská tenistka Dominika Cibulková po 29 rokoch vyrovnala renkingový národný rekord Miloslava Mečířa, v pondelok sa ocitla na 4. mieste vo svetovom rebríčku vo dvojhre.

Rozhodla o tom minulotýždňová stredajšia prehra Španielky Garbine Muguruzovej-Blancovej s Češkou Karolínou Plíškovou 6:7 (2), 6:7 (5) vo štvrťfinále singlovej súťaže na turnaji WTA Premier Mandatory BNP Paribas Open na tvrdom povrchu v kalifornskom Indian Wells. Oficiálne potvrdenie prišlo 20. marca.

Odporúčame:
Video: Federer vyhral turnaj v Indian Wells, získal svoj 90. singlový titul

Cibulková napriek svojej prehre s Ruskou Anastasiou Pavľučenkovovou v utorňajšom osemfinálovom 4. kole v IW figurovala na predmetnej pozícii v prepočtovom hodnotení a úradujúca šampiónka z parížskeho antukového grandslamového Roland Garros Muguruzová-Blancová bola poslednou hráčkou, ktorá ju mohla vrátiť na oficiálny 5. post platný od 6. marca (musela by sa však dostať do finále v areáli Tennis Garden v lokalite Coachella Valley). Ten dosiaľ znamenal rekord SR medzi ženami ex aequo s Danielou Hantuchovou (27. januára 2003), v Indian Wells šampiónkou zo sezón 2002 a 2007.

Odporúčame:
Vesninová vo finále dvojhry v Indian Wells zdolala Kuznecovovú

Dvadsaťsedemročná Bratislavčanka Cibulková bola premiérovo v Top 5 po svojom triumfe na koncosezónnom šampionáte WTA Finals v Singapure 31. októbra 2016. Tento rok sa dvakrát ocitla jedno víťazstvo od 4. miesta, ale v Petrohrade ani Dauhe neuspela. Mečíř sa stal štvorkou mužského hodnotenia ATP 22. februára 1988. Janette Husárová kedysi bola trojkou systému vo štvorhre, premiérovo 21. apríla 2003.

Historický prehľad slovenských tenistiek v Top 100 svetového rebríčka WTA vo dvojhre a ich najvyššie postavenie (16):


Dominika Cibulková - 4.
Daniela Hantuchová - 5.
Karina Habšudová - 10.
Henrieta Nagyová - 21.
Radka Zrubáková - 22.
Jarmila Gajdošová - 25.
Karolína Schmiedlová - 26.
Janette Husárová - 31.
Magdaléna Rybáriková - 31.
Katarína Studeníková - 31.
Martina Suchá - 37.
Jana Čepelová - 50.
Ľudmila Cervanová - 58.
Ľubomíra Kurhajcová - 59.
Kristína Kučová - 71.
Eva Fislová - 98.



Viac k témam: Dominika Cibulková, rebríček WTA, tenis
Zdroj: Webnoviny.sk - Dominika Cibulková je svetovou štvorkou, po 29 rokoch vyrovnala Mečířov rekord © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.