Piatok, 19. apríl 2024
Mimoriadne správy

Do štartu Ligy národov zostáva ešte dosť času, slovenskí futbalisti spoznajú svojich súperov v C-divízii

 Webnoviny  16. december 2021  176  
Do štartu Ligy národov zostáva ešte dosť času, slovenskí futbalisti spoznajú svojich súperov v C-divízii

16.12.2021 (Webnoviny.sk) - Slovenská futbalová reprezentácia s vo štvrtok dozvie, proti komu bude hrať v júni a septembri 2022 v nasledujúcej edícii Ligy národov.

Slovákom sa v predchádzajúcom ročníku nedarilo a klesli z B do C-divízie, kde ich čakajú kvalitatívne slabší súperi. Štvrtkový žreb prebehne v sídle Európskej futbalovej únie (UEFA) vo švajčiarskom Nyone.

Dostať môžu aj Grékov


Slovenský výber bude ako zostupujúci nasadený v 1. koši spolu s reprezentáciami Turecka, Bulharska a Severného Írska, tým sa tak v skupine vyhne.

Z druhého koša k Slovákom vyžrebujú Grékov, Bielorusov, Luxemburčanov alebo futbalistov Severného Macedónska, z tretieho Litovčanov, Gruzíncov, Azerbajdžancov alebo Kosovčanov.

Zo 4. koša môže tím SR dostať družstvá Gibraltáru alebo Faerských ostrovov, ale aj víťazov barážových duelov Kazachstan - Moldavsko a Cyprus - Estónsko naplánovaných na marec 2022.

Prehrali až sedem zápasov


Až štyri zápasy Ligy národov 2022/2023 sa uskutočnia v júni 2022, zostávajúce dve prídu na rad v druhej polovici septembra.

Slovenská futbalová reprezentácia v doterajších dvoch ročníkoch LN odohrala spolu desať zápasov s bilanciou dve víťazstvá, jedna remíza a sedem prehier (skóre 10:15).

Viac k témam: Liga národov, Slovenská futbalová reprezentácia
Zdroj: Webnoviny.sk - Do štartu Ligy národov zostáva ešte dosť času, slovenskí futbalisti spoznajú svojich súperov v C-divízii © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.