Streda, 24. apríl 2024
Mimoriadne správy

Cyperský futbalový rozhodca sa stal terčom bombového útoku, jeho kolegovia vstúpili do štrajku

 Webnoviny  17. január 2020  263  
Cyperský futbalový rozhodca sa stal terčom bombového útoku, jeho kolegovia vstúpili do štrajku

17.1.2020 (Webnoviny.sk) - Cyperský futbalový rozhodca Andreas Constantinou sa stal terčom bombového útoku. V jeho aute v noci zo štvrtka na piatok vybuchla nálož a spôsobila značné škody. Ďalší rozhodcovia v reakcii na tento trestuhodný čin vstúpili do štrajku a zápasy najvyššej súťaže odložili na neurčito.

Vedenie cyperského futbalu odsúdilo útok na auto Constantinua a označilo ho za "akt terorizmu, ktorý vyvoláva strach a poškodzuje šport."

Asociácia futbalových rozhodcov na Cypre dlhodobo kritizuje podmienky pre arbitrov, ale aj športových novinárov v tejto krajine. Funkcionárov obvinila z nečinnosti, ktorá vedie k útokom, aký sa aktuálne odohral na auto jedného z rozhodcov. Európska futbalová únia v súčasnosti vyšetruje cyperský futbal z možného ovplyvňovania výsledkov, ktoré sa má týkať troch zápasov druhej najvyššej súťaže ako aj súbojov domáceho pohára.

Prezident Nicos Anastasiades v tejto súvislosti vyzval na rýchlu očistu cyperského športu od podobných nešvárov. "Nebudeme už tolerovať tieto kriminálne elementy, ktoré nemajú nič spoločné so športom a špinia meno cyperského futbalu aj celej krajiny," vyhlásil Nicos Anastasiades.

Viac k témam: bomba, rozhodca
Zdroj: Webnoviny.sk - Cyperský futbalový rozhodca sa stal terčom bombového útoku, jeho kolegovia vstúpili do štrajku © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.