Sobota, 18. máj 2024
Jasno  14,8 °C
Mimoriadne správy

Crosby môže po vyše 20 rokoch napodobniť Bondru

 Webnoviny  10. január 2017  380  
Crosby môže po vyše 20 rokoch napodobniť Bondru

Líder 'tučniakov' Sidney Crosby má na konte 26 gólov v 33 zápasoch.

NEW YORK 10. januára (WebNoviny.sk) - Sidney Crosby sa môže stať prvým hokejistom v NHL po vyše dvadsiatich rokoch, ktorý v základnej časti sezóny nastrieľa 50 gólov za menej než 70 odohraných zápasov. Naposledy sa to v ročníku 1995/1996 podarilo slovenskému kanonierovi Petrovi Bondrovi, ktorý dosiahol 52 zásahov v 67 stretnutiach v drese Washingtonu Capitals.

Odporúčame:

Brankár Budaj je v nominácii na Zápas hviezd podľa nhl.com

Jágr zmenil rozhodnutie, chce hrať dlhšie ako do päťdesiatky

Kopitar vo svojom 800. zápase v NHL prekonal Gretzkého


Po päťzápasovej šnúre s jedným streleným gólom Crosby v uplynulých dvoch dueloch síce neskóroval, ale jeho 26 zásahov v doterajších 33 vystúpeniach je beztak zatiaľ skvelá vizitka. Na jeho Pittsburgh čaká do konca základnej časti ešte 43 súbojov, v ktorých 29-ročný center potrebuje 24-krát rozvlniť sieť, aby pokoril magickú hranicu, čo určite je v jeho schopnostiach, ak mu plány neskrížia zdravotné problémy či iné okolnosti.

Trofej Mauricea Richarda určenú najlepšiemu kanonierovi základnej časti už Crosby získal v roku 2010, ale vtedy nastrieľal rovnako 51 gólov aj Steven Stamkos.


Zdroj: WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.