Sobota, 27. apríl 2024
Mimoriadne správy

Cristiano Ronaldo túži odísť do futbalového dôchodku, kariéru by mohol ukončiť po MS 2026

 Webnoviny  12. október 2023  127  
Cristiano Ronaldo túži odísť do futbalového dôchodku, kariéru by mohol ukončiť po MS 2026

12.10.2023 (SITA.sk) - Hviezdny portugalský futbalista Cristiano Ronaldo, ktorý bude v piatok v Porte čeliť slovenskej futbalovej reprezentácii v kvalifikačnom zápase o postup na ME 2024, by mohol ukončiť hráčsku kariéru po majstrovstvách sveta v roku 2026, ktoré sa uskutočnia v USA, Mexiku a Kanade.

Definitívne „zbohom“


Ako uviedol web španielskeho denníka Marca, už 38-ročný CR7 oznámil súčasnému saudskoarabskému zamestnávateľovi Al-Nassr, že by s ním chcel predĺžiť zmluvu do roku 2027. Vtedy by mohol dať definitívne „zbohom“ futbalovým trávnikom.

Ostrieľaný kanonier bude mať v čase konania MS 2026 už 41 rokov a vo februári 2027 oslávi 42. narodeniny, no zdá sa, že dovtedy chce pokračovať vo výkonoch na najvyššej úrovni. Moderní športovci majú v súčasnosti omnoho dlhšie kariéry ako v minulosti.

Futbalový dôchodok


Portugalská hviezda už predtým vyjadrila túžbu odísť do futbalového dôchodku vo svojom súčasnom klube a zdá sa, že je spokojný s novým životom v Saudskej Arábii.

"Napriek svojmu veku stále milujem futbal, pretože stále rád hrám, strieľam góly, vyhrávam zápasy. Preto budem pokračovať, kým moje telo nepovie: 'Cristiano, je koniec'. Zatiaľ sa však cítim dobre, keďže stále pomáham tímu. Pre mňa je momentálne najdôležitejšie, že sme už na čele celkového poradia ligy,“ vyhlásil Cristiano Ronaldo.

Viac k témam: kvalifikácia ME 2024, Majstrovstvá sveta vo futbale
Zdroj: SITA.sk - Cristiano Ronaldo túži odísť do futbalového dôchodku, kariéru by mohol ukončiť po MS 2026 © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.