Sobota, 4. máj 2024
Mimoriadne správy

Cristiano Ronaldo pomôže Portugalsku na finálovom turnaji Ligy národov

 Webnoviny  10. máj 2019  266  
Cristiano Ronaldo pomôže Portugalsku na finálovom turnaji Ligy národov

LISABON 10. mája (WebNoviny.sk) - Portugalská futbalová reprezentácia sa na júnovom "domácom" finálovom turnaji európskej Ligy národov 2018/2019 bude môcť spoľahnúť aj na hviezdneho útočníka Cristiana Ronalda.

Záverečný turnaj v Porte a Guimaraesi


Tréner "Selecaa das Quinas" Fernando Santos vyhlásil, že dlhoročný kapitán mužstva bude v nominácii Portugalska na spomenuté podujatie, ktoré sa v dňoch 5. - 9. júna uskutoční v Porte a Guimaraesi.

"Áno, CR7 určite bude v tíme, ktorý oznámim 23. mája. Jeho neúčasť v skupinovej časti LN sme už niekoľkokrát vysvetlili, bola úplne legitímna a pochopiteľná," povedal Fernando Santos pre Sport TV.

Na jeseň v Lige národov nehral


Portugalsko sa v semifinále "Final Four" stretne 5. júna so Švajčiarskom. Druhú semifinálovú dvojicu tvoria Holandsko a Anglicko. Cristiano Ronaldo nehral v jesenných dueloch LN proti Taliansku a Poľsku, keďže sa chcel čo najlepšie aklimatizovať v Juventuse Turín, kam prestúpil po deväťročnom pôsobení v Reale Madrid.

Po niekoľkomesačnej prestávke, ktorá trvala od vlaňajších MS v Rusku, sa do reprezentácie vrátil v marcových dueloch proti Ukrajine a Srbsku v rámci kvalifikácie ME 2020. Rodák z Madeiry doteraz nastúpil za krajinu úradujúcich majstrov Európy v 156 dueloch, nastrieľal v nich 85 gólov.

Viac k témam: Liga národov, portugalská futbalová reprezentácia
Zdroj: Webnoviny.sk - Cristiano Ronaldo pomôže Portugalsku na finálovom turnaji Ligy národov © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.