Sobota, 18. máj 2024
Zamračené  13 °C
Mimoriadne správy

Cibulková zničila súperku, uštedrila jej aj kanára

 Webnoviny   9. január 2017  346  
Cibulková zničila súperku, uštedrila jej aj kanára

Nemecká tenistka Laura Siegemundová zobrala Slovenke Dominike Cibulkovej iba dva gemy.

SYDNEY 9. januára (WebNoviny.sk) - Slovenská tenistka Dominika Cibulková jednoznačne prevýšila Nemku Lauru Siegemundovú v 1. kole hlavnej súťaže dvojhry na turnaji WTA Premier v austrálskom Sydney, ako nasadená trojka ju zdolala za 77 minút 6:2, 6:0.

Odporúčame:

Martin Kližan začal turnaj v Sydney prehrou v debli


V osemfinále bude hrať s Kanaďankou Eugenie Bouchardovou, ktorá si v úvodnom kole poradila s Číňankou Šuaj Čang 7:6 (1), 6:2. Na štvrťfinále sa žrebom a nasadením papierovo črtá Cibulkovej súboj s ruskou päťkou podujatia Svetlanou Kuznecovovou, obhajkyňou titulu.

Dvadsaťsedemročná Bratislavčanka Cibulková, k 9. januáru šiesta v singlovom renkingu, potvrdila proti 28-ročnej Siegemundovej (29.) seniorskú bilanciu 1:0. Vlani v čínskom Wu-chane sa jej 2:6, 6:3, 6:4 revanšovala za trojsetovú prehru z kvalifikácie dvojhry junioriek na parížskom antukovom Roland Garros už zo sezóny 2004.

Už na tréningoch sa cítila dobre

Cibulková expresne získala náskok brejku, v prvom sete viedla 3:0 a nevykoľajila ju ani strata podania na 2:3. Hneď predviedla rebrejk a dejstvo zakončila na príjme na tretí pokus. Druhý set už bol jasnou záležitosťou. Víťazka sa v ňom najviac natrápila v prvej a záverečnej hre. Vo vstupnej odvrátila pri piatich zhodách dva brejkbaly, v šiestej zmazala manko 15:40 a cez dve zhody sa dostala k mečbalu, ktorý hneď premenila.

"Už na tréningoch som sa tu cítila dobre, hoci príprava a samotné zápasy sú, samozrejme, úplne rozdielna záležitosť. Bola som však ´ready´. Vedela som, že proti Laure to môže byť náročné, ale nachádzala som veľmi dobré odpovede na jej údery. Počínala som si solídne a keď som mala šance, chodila som do toho. V Brisbane som pri prehre s Alizé Cornetovou nevyužívala príležitosti, teraz sa mi to takmer bez výnimky darilo. Niekedy to tak býva... Naozaj kvitujem môj dnešný výkon," povedala Cibulková podľa webu podujatia.

V dejisku OH 2000 hrá po deviaty raz

Úradujúca majsterka sveta WTA z októbrového Singapuru Cibulková má proti 22-ročnej finalistke Wimbledonu 2014 a tiež bývalej hráčke Top 5 Bouchardovej (49.) nepriaznivé skóre 1:3, vlani v júli v Montreale inkasovala debakel 2:6, 0:6 po wimbledonskom úspechu 6:4, 6:3.

"Je to veľká bojovníčka. Vopred je mi jasné, že to bude náročné. Na tomto turnaji však cesta ´pavúkom´ nikdy nebýva jednoduchá, nedá sa vyberať si. Dúfam, že na utorok budem pripravená. Poučila som sa z určitých chýb, ktoré som robila v našich predchádzajúcich súbojoch, na ten nastávajúci sa fakt teším," vyhlásila Cibulková.

Zverenkyňa kapitána fedcupovej reprezentácie SR Mateja Liptáka Cibulková účinkuje v dejisku OH 2000 deviaty raz. V roku 2013 bola vo finále, v ktorom inkasovala dvojitého kanára (0:6, 0:6) od Poľky Agnieszky Radwanskej po tom, ako cestou vyradila iné tri členky Top 10 (Petra Kvitová, Sara Erraniová, Angelique Kerberová).

Dvojhra - 1. kolo (pondelňajšie výsledky):

Dominika Cibulková (SR-3) - Laura Siegemundová (Nem.) 6:2, 6:0 za 77 minút
Johanna Kontová (V. Brit.-6) - Arina Rodionovová (Aus.) 6:3, 6:4
CoCo Vandeweghová (USA) - Jelena Vesninová (Rus.-8) 6:2, 4:0 - skreč, Vesninová odstúpila
Roberta Vinciová (Tal.-9) - Maria Sakkariová (Gréc.) 6:4, 6:0
Caroline Wozniacka (Dán.-10) - Mónica Puigová (Portor.) 6:3, 2:6, 6:4
Daria Gavrilovová (Aus.) - Donna Vekičová (Chor.) 6:3, 7:6 (1)
Christina McHalová (USA) - Kateryna Bondarenková (Ukr.) 4:6, 7:5, 6:2
Anastasia Pavľučenkovová (Rus.) - Samantha Stosurová (Aus.) 6:3, 6:1
Barbora Strýcová (ČR) - Jekaterina Makarovová (Rus.) 6:3, 7:5
Tuan Jing-jing (Čína) - Irina Falconiová (USA) 7:5, 3:6, 6:0


Zdroj: WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.