Štvrtok, 2. máj 2024
Slabý dážď  17,5 °C
Mimoriadne správy

Calzona má 19. najvyšší ročný plat spomedzi všetkých trénerov na ME 2024

 Webnoviny  11. apríl 2024  68  
Calzona má 19. najvyšší ročný plat spomedzi všetkých trénerov na ME 2024

11.4.2024 (SITA.sk) - Kouč slovenskej futbalovej reprezentácie Francesco Calzona poberá spomedzi všetkých trénerov, ktorí sa zúčastnia na tohtoročných majstrovstvách Európy v Nemecku, devätnásty najvyšší ročný plat. Odmeny všetkých 24 stratégov zverejnil web Finance Football.

Nižší ročný plat majú iba piati tréneri


Calzona podľa spomenutého zdroja zarába 540-tisíc eur, pričom do tejto mzdy v rámci rebríčka nezapočítali súbežný úväzok v talianskom klube SSC Neapol.

Nižší ročný plat ako Calzona majú spomedzi účastníkov ME 2024 iba piati tréneri - Talian na lavičke maďarského výberu Marco Rossi, slovinský kouč Matjaž Kek, český kormidelník Ivan Hašek, Rumun Edward Iordanescu a Francúz Willy Sagnol, ktorý vedie tím Gruzínska.

Druhý v poradí je kouč Nemcov


Najvyšším zárobkom spomedzi reprezentačných trénerov, ktorí sa predstavia na tohtoročnom európskom šampionáte, sa môže pochváliť Angličan Gareth Southgate s ročnou gážou v prepočte asi 5,8 milióna eur.

O milión eur menej zarába druhý v poradí - kouč Nemcov Julian Nagelsmann. Na treťom mieste sa s rovnými štyrmi miliónmi eur nachádza španielsky kouč Portugalčanov Roberto Martínez.

Viac k témam: Majstrovstvá Európy, Platy, Tréner
Zdroj: SITA.sk - Calzona má 19. najvyšší ročný plat spomedzi všetkých trénerov na ME 2024 © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.