Piatok, 26. apríl 2024
Slnečno  9,7 °C
Mimoriadne správy

Aktualizované: Spartak Trnava spoznal súpera pre prvé predkolo Ligy majstrov

 Webnoviny  19. jún 2018  907  
Aktualizované: Spartak Trnava spoznal súpera pre prvé predkolo Ligy majstrov


  • aktualizované 19. júna, 13:40


NYON 19. júna (WebNoviny.sk) - Slovenský futbalový majster FC Spartak Trnava sa v prvom predkole Ligy majstrov (LM) 2018/2019 stretne so šampiónom Bosny a Hercegoviny HŠK Zrinjski Mostar. Rozhodol o tom utorňajší poludňajší žreb vo švajčiarskom Nyone, sídle Európskej futbalovej únie (UEFA). Trnavčania figurovali medzi nenasadenými mužstvami.

Prvé meranie síl o postup do 2. predkola LM absolvuje FC Spartak v domácom prostredí v termíne 10. alebo 11. júla (pre trest od UEFA bude hrať najbližšie dva domáce súboje v európskych pohároch bez divákov - pred prázdnymi tribúnami, pozn.), odveta sa uskutoční 17. alebo 18. júla v Mostare.

Ak futbalisti Trnavy pod vedením nového českého trénera Radoslava Látala postúpia do ďalšej kvalifikačnej fázy o účasť v hlavnej súťaži najprestížnejšieho európskeho pohára, budú nenasadení. Termíny 2. predkola LM sú 24. alebo 25. júla (prvé zápasy), resp. 31. júla alebo 1. augusta (odvety).

Do úvahy Glasgow aj Astana


Keď sa "červeno-čierni" neprebojujú cez Mostar, "presunú" sa do majstrovskej vetvy 2. predkola Európskej ligy a v ňom odohrajú duely v termínoch 26. júla (prvé zápasy) a 2. augusta (odvety).

Pri utorňajšom poludňajšom žrebe v Nyone figuroval FC Spartak Trnava na základe klubového koeficientu medzi nenasadenými tímami v tretej skupine. Ako súperi "andelov" prichádzali do úvahy slávny škótsky klub Celtic Glasgow, ďalej kazašský FK Astana, srbský šampión Crvena zvezda Belehrad, albánsky FK Kukesi a izraelský Hapoel Beer Ševa, napokon Trnave prisúdil žreb HŠK Zrinjski Mostar.

Odporúčame:
El Maestro smeruje z Trnavy do CSKA Sofia, jeho snahou je vytvoriť dobrý a úspešný tím

"Pre mňa je to neznámy tím. Zostáva ešte dostatok času na získanie potrebných informácií. Priznám sa, že nám hrozili aj ťažší súperi. Ide o priaznivý žreb, ale v Lige majstrov si ťažko vyberieme niekoho ´slabého´. Neželal som si iba Astanu - pre dlhé cestovanie. Následne som to nechal na osud," uviedol 48-ročný tréner FC Spartak Trnava Radoslav Látal, jeho slová cituje oficiálna internetová stránka klubu.

Majster Bosny a Hercegoviny


HŠK Zrinjski Mostar je 6-násobný majster Bosny a Hercegoviny, titul oslavoval v rokoch 2005, 2009, 2014, 2016, 2017 a 2018. V ostatnom ročníku dominoval v ligovej súťaži so 69 bodmi, druhý v klasifikácii Željezničar zaostal o šesť bodov. V sezóne 2007/2008 triumfoval v národnom pohári. Klub vznikol v roku 1905, svoje domáce zápasy hráva na Štadióne pod Bijelim Brijegom v Mostare s kapacitou 25 000 miest.

Odporúčame:
Majster z Trnavy začal s prípravou na sezónu s novým trénerom, nečaká ho jednoduchá úloha

Trénerom HŠK Zrinjski je 50-ročný niekdajší chorvátsky reprezentant Ante Miše, šéfom klubu je Denis Lasič. Na európskej klubovej scéne sa Mostar predstavil aj v konfrontácii so slovenským zástupcom - a neuspel. Futbalisti ŠK Slovan Bratislava v 2. predkole Ligy majstrov 2009/2010 vyradili HŠK Zrinjski po výsledkoch 0:1 (vonku) a 4:0 (doma).

Liga majstrov 2018/2019



  • dvojice 1. predkola Ligy majstrov 2018/2019, ktoré vyžrebovali v utorok v sídle Európskej futbalovej únie (UEFA) vo švajčiarskom Nyone (prvé zápasy 10. a 11. júla, odvety 17. a 18. júla):


Torpedo Kutaisi (Gruz.) - FK Šerif Tiraspoľ (Mold.)
Škendija Tetovo (Maced.) - The New Saints FC (Wales)
FK Suduva Marijampolé (Lit.) - APOEL Nikózia (Cypr.)
NK Olimpija Ľubľana (Slovin.) - FK Karabach (Azer.)
F91 Dudelange (Lux.) - FC Videoton Székesfehérvár (Maď.)

víťaz kvalifikácie - Malmö FF (Švéd.)
HJK Helsinki (Fín.) - Víkingur Gota (Faer. Ostr.)
PFC Ludogorec Razgrad (Bul.) - Crusaders FC (S. Ír.)
Cork City FC (Ír.) - Legia Varšava (Poľ.)
Valur Reykjavík (Isl.) - Rosenborg Trondheim (Nór.)

FK Kukesi (Alb.) - Valletta FC (Malta)
Flora Tallinn (Est.) - Hapoel Beer Ševa (Izr.)
FK Spartaks Jurmala (Lot.) - Crvena zvezda Belehrad (Srb.)
FC Alaškert (Arm.) - Celtic Glasgow (Škót.)
FC Spartak Trnava (SR) - HŠK Zrinjski Mostar (Bos. a Herc.)
FK Astana (Kaz.) - Sutjeska Nikšič (Č. Hora)



Viac k témam: FC Spartak Trnava, futbal, Liga majstrov
Zdroj: Webnoviny.sk - Aktualizované: Spartak Trnava spoznal súpera pre prvé predkolo Ligy majstrov © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.