Pondelok, 29. apríl 2024
Jasno  17,4 °C
Mimoriadne správy

Ak Nadal stihne odohrať aspoň dva turnaje, na Roland Gorros bude patriť medzi päť najväčších favoritov na celkový triumf

 Webnoviny  14. apríl 2024  109  
Ak Nadal stihne odohrať aspoň dva turnaje, na Roland Gorros bude patriť medzi päť najväčších favoritov na celkový triumf

14.4.2024 (SITA.sk) - Niekdajší výborný americký tenista Andy Roddick vyhlásil, že ak Španiel Rafael Nadal stihne pred Roland Garros odohrať aspoň dva turnaje, bude na treťom grandslamovom podujatí aktuálnej sezóny v Paríži patriť medzi päť najväčších favoritov na celkový triumf.

Ako uviedol web sportskeeda.com, Roddick to predpovedal vo svetle možného návratu Nadala do súťažného kolotoča na budúcotýždňovom turnaji ATP v Barcelone.

Oznámi odchod do tenisového dôchodku?


„Ak bude Rafa zdravý a zvládne dva turnaje, za týchto okolností musí byť v päťke najväčších favoritov na Roland Garros," vyhlásil Roddick vo svojom podcaste. Tiež naznačil, že Nadal možno plánuje oznámiť odchod do tenisového dôchodku práve po Roland Garros, ktorý v minulosti ovládol rekordných 14-krát.

„Bola by to škoda, keby sa tak nemohlo stať pre jeho zdravotný stav," dodal Roddick o čoskoro 38-ročnom Španielovi.

Nadal tento týždeň pricestoval do katalánskej metropoly, kde plánoval trénovať s kvalitnými súpermi a prípadne si otestovať pripravenosť na štart na turnaji v Barcelone. Ľavoruký šampión vynechal predchádzajúce dve edície tohto podujatia pre zranenia, v minulosti ho však vyhral až 12-krát.

Odhlásil sa z turnaja ATP Masters 1000


Dvadsaťdvanásobný grandslamový šampión len nedávno vyhlásil, že práve v úvode apríla by rád odštartoval svoju prípravu pred blížiacim sa druhým grandslamovým turnajom sezóny Roland Garros v Paríži, ktorý sa začne 20. mája. Nedávno sa však odhlásil z turnaja ATP Masters 1000 v monackom Monte Carle z dôvodu pretrvávajúcich bolestí bedrového kĺbu, ktorý mu vlani v lete operovali.

Od US Open v roku 2022 odohral španielsky tenisový veterán iba 12 súťažných duelov, limitovali ho totiž aj iné zdravotné problémy. Nadal chýbal na okruhu ATP počas ostatných mesiacov, keďže ešte pred Australian Open v Melbourne v operovanom bedre odhalili lekári svalovú mikrotrhlinu.

Na začiatku marca počas exhibície proti mladšiemu krajanovi Carlosovi Alcarazovi v americkom Las Vegas nejavil žiadne známky zdravotných problémov, o pár dní neskôr sa však odhlásil z turnaja v americkom Indian Wells a odvtedy sa v súťažnom kolotoči neobjavil.

Viac k témam: grandslamový turnaj
Zdroj: SITA.sk - Ak Nadal stihne odohrať aspoň dva turnaje, na Roland Gorros bude patriť medzi päť najväčších favoritov na celkový triumf © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.