Nedeľa, 28. apríl 2024
Mimoriadne správy

Užívatelia elektronických služieb štátu pribúdajú, vlani sa podalo takmer tri milióny podaní

 Webnoviny  24. február 2024  91  
Užívatelia elektronických služieb štátu pribúdajú, vlani sa podalo takmer tri milióny podaní

24.2.2024 (SITA.sk) - Užívatelia elektronických služieb štátu pribúdajú. Prostredníctvom Ústredného portálu verejnej správy Slovensko.sk bolo v minulom roku podaných 2 936 595 podaní a odoslaných 23 838 082 rozhodnutí. Vyplýva to zo štatistík Národnej agentúry pre sieťové a elektronické služby (NASES), ktorá portál spravuje.

Pre NASES, ktorá patrí pod Ministerstvo investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR, je pritom prioritná komunikácia s občanmi práve prostredníctvom portálu slovensko.sk. Vlani jeho používateľom poskytovalo poradenstvo a pomoc s elektronickými schránkami a s elektronickými službami 14 operátorov, Ústredné kontaktné centrum vybavilo spolu viac ako 67-tisíc požiadaviek.

Agentúra taktiež spracúva listinné a elektronické žiadosti v súvislosti s elektronickými schránkami. V roku 2023 bolo doručených a spracovaných celkom 12 107 žiadostí. Z uvedeného počtu bolo 8 555 listinných a 3 552 elektronických.

Viac k témam: Elektronické služby, Slovensko.sk
Zdroj: SITA.sk - Užívatelia elektronických služieb štátu pribúdajú, vlani sa podalo takmer tri milióny podaní © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.