Nedeľa, 19. máj 2024
Mimoriadne správy

Do priemyselného parku v Bardejove prišli prví investori

 Webnoviny   2. máj 2017  216  
Do priemyselného parku v Bardejove prišli prví investori

Priestory hnedého priemyselného parku v Bardejove už využíva prvá firma. Začiatkom apríla do parku svoju výrobu presunula miestna spoločnosť DLK BJ, s. r. o. zaoberajúca sa výrobou obuvi. Na druhom podlaží parku chce spoločnosť postupne zamestnať zhruba 50 ľudí. Prvých päť prijali v apríli, ďalších päť pribudne v máji. Od júna by k tejto firme mal v priemyselnom parku pribudnúť aj ďalší investor. Ako pre agentúru SITA uviedol primátor mesta Boris Hanuščák, dohodnutý je už príchod spoločnosti Rompa CZ, s. r. o. zaoberajúcej sa výrobkami z plastov pre strojársky a elektrotechnický priemysel.

Firma s holandským kapitálom má podľa primátora zabrať približne dvetisíc metrov štvorcových plochy a do troch mesiacov zamestnať zhruba 70 ľudí. „Predtým sme hovorili o 100 až 150 zamestnancoch, teraz firma prišla s reálnym plánom, ktorý vie garantovať pre tento rok s tým, že počíta s rozširovaním aj v ďalších rokoch. Horná hranica počtu zamestnancov ale zatiaľ stanovená nebola,“ uviedol primátor, ktorý potvrdil aj rokovania s ďalšou nemeckou spoločnosťou, ktorá má záujem o prízemné podlažie. „Záujemcovia sa nám ozývajú. Do konca tohto roku predpokladáme minimálne dve tretiny obsadeného priestoru,“ dodal Hanuščák.

Mesto začalo s výstavbou hnedého priemyselného parku už v roku 2008. Hotový mal byť pôvodne o dva roky neskôr. Najprv ale nepotvrdené podozrenie zo subvenčného podvodu a neskôr aj kontrola z Úradu pre verejné obstarávanie celý proces trikrát zastavili. Mesto muselo vrátiť takmer dva milióny eur z desaťmiliónovej dotácie, ktorú mu za chyby pri verejnom obstarávaní krátil riadiaci orgán. Priemyselný park sa napokon podarilo dokončiť až o päť rokov neskôr, ako bolo plánované. V parku je k dispozícii 13,5 tisíca metrov štvorcových plochy. Mesto sa zaviazalo do roku 2020 obsadiť minimálne 250 pracovných miest a preinvestovať dva milióny eur.



Viac k témam: Bardejov, investície
Zdroj: Webnoviny.sk - Do priemyselného parku v Bardejove prišli prví investori © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.