Pondelok, 29. apríl 2024
Mimoriadne správy

Bývalí príslušníci obecnej polície už onedlho dostanú príspevky zo Sociálnej poisťovne

 Webnoviny  27. február 2024  79  
Bývalí príslušníci obecnej polície už onedlho dostanú príspevky zo Sociálnej poisťovne

27.2.2024 (SITA.sk) - Sociálna poisťovňa začala v týchto dňoch posielať prvé rozhodnutia o príspevku bývalým príslušníkom obecnej polície. Prvú výplatu priznaných mesačných príspevkov spolu s doplatkom za predchádzajúce obdobie zrealizuje v druhej polovici marca. Do utorka Sociálna poisťovňa eviduje 156 žiadostí o tento príspevok. Informoval o tom hovorca Sociálnej poisťovne Martin Kontúr.

Sociálna poisťovňa začala od prvého januára tohto roka na základe novely zákona o obecnej polícii rozhodovať o príspevku za prácu v obecnej polícii.


Príspevok za prácu v obecnej polícii je pravidelnou peňažnou dávkou, vyplácanou Sociálnou poisťovňou bývalým príslušníkom obecnej polície ktorejkoľvek obce na Slovensku. Nárok na príspevok za prácu v obecnej polícii vznikne žiadateľovi po splnení troch podmienok súčasne. Žiadateľ čase podania žiadosti o príspevok za prácu v obecnej polícii už nie je jej príslušníkom, pracovný pomer v obecnej polícii trval najmenej 25 rokov a dovŕšil vek najmenej 56 rokov.



Viac k témam: Finančný príspevok, Sociálne
Zdroj: SITA.sk - Bývalí príslušníci obecnej polície už onedlho dostanú príspevky zo Sociálnej poisťovne © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.