Nedeľa, 19. máj 2024
Mimoriadne správy

Legendárneho Luciana Pavarottiho pripomenie film, nakrúti ho Ron Howard

 Webnoviny   2. jún 2017  468  
Legendárneho Luciana Pavarottiho pripomenie film, nakrúti ho Ron Howard

BRATISLAVA 2. júna (WebNoviny.sk) - Americký režisér Ron Howard nakrúti celovečernú dokumentárnu snímku o zosnulom talianskom opernom spevákovi Lucianovi Pavarottim. Novinka, ktorú tvorcovia plánujú uviesť na trh na budúci rok, bude obsahovať vzácne nahrávky s legendárnym umelcom, videá z archívu jeho rodiny, rozhovory a záznamy z jeho živých vystúpení.

"O opere som veľa nevedel, ale Pavarottiho som považoval za charizmatickú osobnosť, ktorú som stretol v 80. rokoch. Ako pre mnohých ľudí, aj mne predstavil operu ako niečo, čo bolo prístupné, dojemné a emocionálne," vyjadril sa o Pavarottim 63-ročný filmár, ktorý sa pod film podpíše aj ako producent. "Veľmi často ho zaznamenávali a dosť nahrávali, takže aj keď nie je s nami, budeme mať možnosť dať Pavarottimu priestor vyrozprávať jeho vlastný príbeh," dodal.

Film vznikne v spolupráci spoločností Imagine Entertainment a White Horse Pictures, ktoré stoja aj za titulom The Beatles: Eight Days A Week (2016), Universal Music Group a Polygram Entertainment. Projekt bude čiastočne financovať Studiocanal. Okrem Howarda sa o produkciu postarajú aj Nigel Sinclair, Brian Grazer, Michael Rosenberg a Jeanne Elfant Festa.

Luciano Pavarotti debutoval ako operný spevák v roku 1961. Vynikal v talianskom repertoári 19. storočia. Bol hosťom popredných operných scén a víťazom mnohých medzinárodných súťaží. Publikum oslovil tiež koncertmi s kolegami Plácidom Domingom a Josém Carrerasom. Je považovaný za jedného z najlepších tenoristov 20. storočia. Zomrel v roku 2007 vo veku 71 rokov.

Ron Howard má na konte dva Oscary za drámu Čistá duša (2001), ktoré získal v kategóriách Najlepšia réžia a Najlepší film. Americká Akadémia filmových umení a vied ho v rovnakých kategóriách nominovala aj za historickú drámu Duel Frost/Nixon (2008). Okrem toho nakrútil snímky Záhadné mušle (1985), Willow (1988), Oheň (1991), Navždy a ďaleko (1992), Apollo 13 (1995), Výkupné (1996), Grinch (2000), Nezvestné (2003), Druhá šanca (2005), Da Vinciho kód (2006), Anjeli a démoni (2009), Dilema (2011), Rivali (2013), V srdci mora (2015) či Inferno (2016).

Informácie pochádzajú z webstránky deadline.com a archívu agentúry SITA.



Viac k témam: film, hudba, Luciano Pavarotti
Zdroj: Webnoviny.sk - Legendárneho Luciana Pavarottiho pripomenie film, nakrúti ho Ron Howard © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.