Piatok, 29. marec 2024
Polojasno  13,3 °C
Mimoriadne správy

Harry Styles z One Direction. Životopis modernej hviezdy

 Milan Buno  24. január 2023  327  
Harry Styles z One Direction. Životopis modernej hviezdy


Ed Sheeran bol autor piesní One Direction (Little Things, 18, Moments a Over Again) a blízky priateľ členov skupiny. Ed má s Harrym niekoľko spoločných tetovaní na znak priateľstva, najpamätnejšie je tetovanie tučniaka Pingua. V roku 2015 sa Ed vyjadril, že už nemá potrebu písať piesne pre One Direction, pretože sú takí dobrí, že si ich môžu písať sami.


Kniha Harry Styles: Zrodenie modernej hviezdy priblíži fenomén jedinečného muža a detailne preskúma jeho život a kariéru. Od začiatkov drzého a neznámeho tínedžera na televíznej obrazovke až po sebavedomého a všestranne talentovaného umelca, ktorý sa stal idolom dvadsiateho prvého storočia.


Harry Styles a One Direction


Tento príbeh je o oceňovanom hudobníkovi, držiteľovi ceny Grammy, uznávanom hercovi a o módnej ikone, ktorá udáva súčasné trendy. Harry neprestáva prekračovať hranice – na obálku VOGUE si oblečie dámske šaty, aktívne prispieva na charitu či LGBTQ+ komunitu – a aj tak si dokáže udržať čaro osobnosti či pozitívny prístup k životu podľa motta Správaj sa k ľuďom láskavo (TPWK = Treat People With Kindness).


Skutočný Harry Styles dodnes zostáva záhadou, no jeho fanúšikovia, zdá sa, celkom ochotne a neúnavne hľadajú pravdu o prvej svetovej megaikone tohto storočia. Pravdou však je, že to, kto je ozajstný Harry Styles, sa nikdy nikto nedozvie, lebo, ako sa sám vyjadril: „To tajomstvo... to je to, čo mám rád.
Kniha Harry Styles: Zrodenie modernej hviezdy aspoň čiastočne odkrýva jeho podstatu. Zatiaľ čo mnohí jeho súčasníci napokon neuspeli, neuniesli svoju slávu či podľahli kontroverziám, Harry si rozvážne razí vlastnú cestu za podpory úzkej skupiny rodiny, priateľov a hudobníkov. Pomáhajú mu držať správny smer bez kompromisov na ceste za cieľom, po ktorom tak veľmi túžil – celosvetovým úspechom založeným na úprimnosti a úžasných melódiách.


Taylor Swift


Harryho trojmesačné „priateľstvo“ sa zdalo príliš dobré, aby to bola pravda – najväčšia umelkyňa na svete a najpríťažlivejší umelec na svete, ktorí sa dali dokopy kvôli láske. Harry v súvislosti s Tay-Tay, ako speváčku láskyplne volajú jej fanúšikovia, mlčal ako hrob a o ich slávnom druhom rande v newyorskom Central Parku povedal: „Keď vidím fotografie z toho dňa, myslím si, že vzťahy sú ťažké, v každom veku. A keď si k tomu primyslíte, že máte osemnásť, presne nechápete, ako to funguje, a snažíte sa v tom všetkom zorientovať, nijako vám to situáciu neuľahčuje. Cítite sa trochu trápne. Ste na rande s niekým, kto sa vám naozaj páči. Malo by to byť jednoduché, nie? Bola to skúsenosť. Ale v podstate – ja som len chcel, aby to bolo normálne rande.“


Milan Buno, knižný publicista