Nedeľa, 5. máj 2024
Mimoriadne správy

Cher zverejnila videoklip ku coververzii hitu SOS od švédskej formácie ABBA

 Webnoviny  20. september 2018  373  
Cher zverejnila videoklip ku coververzii hitu SOS od švédskej formácie ABBA

BRATISLAVA 20. septembra (WebNoviny.sk) - Americká speváčka a herečka Cher zverejnila videoklip ku coververzii hitu SOS od švédskej formácie ABBA. Novinka vznikla pod režisérskou taktovkou Jakea Wilsona.

Počin vzdáva hold pôvodnému klipu, pričom v ňom vidno podobné dramatické prvky a štýl, ako má video z roku 1975. Samotná Cher sa v klipe nepredstavila, zahrali si v ňom však napríklad Rumer Willis, Betty Who, Trace Lysette, Sabrina Jalees či Vella Lovell.

Odporúčame:
Lea Danis zverejnila videoklip k singlu Nádej, v ktorom rozpráva príbeh o láske na diaľku

SOS je jednou z desiatich skladieb od legendárneho kvarteta zo Štokholmu, ktoré Cher prespievala na svoj nový album Dancing Queen. Umelkyňa, ktorá si zahrala vo filme Mamma Mia! Here We Go Again (2018) s piesňami skupiny, nahrávku uvedie na trh 28. septembra. V januári album podporí aj na turné Here We Go Again.



Cher


Celým menom Cherilyn Sarkisian, bola v rokoch 1964 až 1977 členkou dua Sonny & Cher, v ktorom s ňou pôsobil jej zosnulý manžel Sonny Bono.

Na konte má zatiaľ 25 sólových štúdioviek. K jej najväčším hitom patria skladby If I Could Turn Back Time, Strong Enough, Take Me Home či I Got You Babe. Počas kariéry získala okrem iného Oscara, Grammy, Primetime Emmy, tri Zlaté glóbusy i trofej z festivalu v Cannes.

Oscara si vyslúžila za hlavnú úlohu v snímke Pod vplyvom splnu (1987), pričom v roku 1984 ju nominovali za vedľajšiu rolu v dráme Silkwoodová (1983). Zahrala si napríklad aj vo filmoch Maska (1985), Čarodejnice z Eastwicku (1987), Morské víly (1990), Hráč (1992), Čaj s Mussolinim (1999), Bratia ako sa patrí (2003) či Burlesque (2010).


Informácie pochádzajú z webstránky www.rollingstone.com a archívu agentúry SITA.

Viac k témam: ABBA, Cher
Zdroj: Webnoviny.sk - Cher zverejnila videoklip ku coververzii hitu SOS od švédskej formácie ABBA © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.