Pondelok, 29. apríl 2024
Slnečno  21,6 °C
Mimoriadne správy

Českú hereckú scénu zasiahla smutná správa, vo veku 85 rokov zomrela Jana Hlaváčová

 Webnoviny  14. január 2024  193  
Českú hereckú scénu zasiahla smutná správa, vo veku 85 rokov zomrela Jana Hlaváčová

14.1.2024 (SITA.sk) - Českú hereckú scénu zasiahla smutná správa. Vo veku 85 rokov zomrela herečka Jana Hlaváčová. "Bohužiaľ, môžem to potvrdiť. V sobotu krátko pred polnocou nás opustila," povedal pre spravodajský portál TN.cz hovorca Národného divadla v Prahe Tomáš Staněk.

Jana Hlaváčová, ktorá v uplynulých rokoch bojovala s Parkinsonovou chorobou, hrala napríklad aj v pražskom Divadle na Vinohradoch. Okrem divadelných rolí zažiarila aj v mnohých filmoch a seriáloch. Fanúšikom sa zapísala do povedomia ako sestrička Tonička zo série režiséra Dušana Kleina "o básnikoch".

Pred kamerou sa Hlaváčová naposledy objavila v roku 2011 v psychologickej dráme Petra Krištůfka Viditeľný svet. V tom isto roku ukončila aj pôsobenie v divadle. Svoje bohaté herecké skúsenosti taktiež odovzdávala ako pedagogička študentom na pražskej DAMU.

Viac k témam: Úmrtie
Zdroj: SITA.sk - Českú hereckú scénu zasiahla smutná správa, vo veku 85 rokov zomrela Jana Hlaváčová © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.