Štvrtok, 9. máj 2024
Mimoriadne správy

Bratislava si pripravila pre ľudí niekoľko podujatí, čakajú ich rôzne súťaže či prehliadky

 Webnoviny  23. apríl 2022  332  
Bratislava si pripravila pre ľudí niekoľko podujatí, čakajú ich rôzne súťaže či prehliadky

23.4.2022 (Webnoviny.sk) - Počas nadchádzajúceho víkendu 23. - 24. apríla sa v Bratislave uskutoční niekoľko podujatí pre verejnosť. Informuje o nich Bratislavský samosprávny kraj (BSK) na svojej webovej stránke. Prvým je Deň Zeme pri Malom Dunaji.

„Program sa začína už v piatok, ale nedeľa bude najpestrejšia. Od 14:00 do 18:00 bude vo Vrakuni možné člnkovanie na rieke, pre deti je pripravené divadlo a pre rodiny environmentálny a kultúrny program," uvádza samospráva.

V Karloveskej zátoke bude možné bezplatne si požičať kanoe či kajak, v kempe Nová Dedinka v okrese Senec bude k dispozícii bezplatná plavba aj exkurzia s témou o vtáctve a dravcoch. Využiť bude možné tiež SplavBus – bezplatnú linku pre účastníkov splavov. V sobotu sa uskutoční niekoľko brigád na rôznych úsekoch rieky.

Lesnícke dni


Mestské lesy v Bratislave pripravili podujatie Lesnícke dni. Program pre verejnosť sa uskutoční počas víkendu na Partizánskej lúke v Bratislave.

Jeho súčasťou bude prehliadka poľovníckych loveckých psov, súťaže pre deti, tradičné bábkové divadlo, tvorivé dielne a technická práca s drevom, ukážky lesníckych činností, poľovníctva a včelárstva, prechádzka po dendrologickom chodníku, vystúpenie sokoliarov aj hudobný program pri vatre.

V sobotu 23. apríla sa prvýkrát v tomto roku otvoria brány Železničného múzea v starom rušňovom depe Bratislava-východ. „Prvý parný deň sa bude niesť v duchu jázd historických parných a motorových vlakov a programu v areáli múzea," konštatuje BSK.

Bratislavské mestské dni


Počas víkendu sa uskutoční tiež celomestské podujatie organizované magistrátom Bratislavské mestské dni 2022.

„Do tohtoročného 19. ročníka sa zapájajú tradične mestské organizácie i niektoré mestské časti," uvádza samospráva s tým, že podujatie zároveň reflektuje aj na aktuálnu situáciu a špeciálny priestor tak dostanú aj ukrajinskí umelci. Súčasťou podujatia je Trolejbusový deň vo Vozovni Hroboňova organizovaný Dopravným podnikom Bratislava, a tiež jazdy historickými vozidlami po mestských okruhoch.

Mestská polícia Bratislava predstaví svoje zásahové stredisko na Obchodnej ulici a kynologické ukážky. Do programu sa zapojí aj bratislavská ZOO, Turistické informačné centrum, Mestská knižnica v Bratislave, Galéria mesta Bratislavy či Múzeum mesta Bratislavy.

Najnovší autobus spoločnosti Arriva


Spoločnosť Arriva Mobility Solutions predstaví v sobotu najnovší prírastok svojho vozidlového parku - 14,5 metra dlhý autobus Iveco Crossway LE.

„Moderný trojnápravový nízkopodlažný autobus bude hlavnou atrakciou na spoločnom stanovišti regionálneho dopravcu a Bratislavskej integrovanej dopravy (BID), ktorá je organizátorom integrovaného dopravného systému Bratislavského kraja (IDS BK)," uvádza dopravca.

„Ide o autobus, ktorý je najväčší vo svojej triede. Vďaka svojej dĺžke ponúka až 58 miest na sedenie a ďalších 46 miest na státie. Pre cestujúcich v BSK sme objednali spolu 10 takýchto autobusov, ktoré budú premávať na linke 10209 Bratislava – Lozorno – Jablonové – Pernek – Kuchyňa – Rohožník,“ uviedol generálny riaditeľ Arriva Mobility Solutions Peter Sádovský.

Viac k témam: Bratislavské mestské dni, Lesnícke dni
Zdroj: Webnoviny.sk - Bratislava si pripravila pre ľudí niekoľko podujatí, čakajú ich rôzne súťaže či prehliadky © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.