Nedeľa, 26. máj 2024
Slnečno  19,8 °C
Mimoriadne správy

Známa značka oblečenia ohlásila veľké prepúšťanie, jej modely predávajú aj na Slovensku

 Webnoviny   8. júl 2020  316  
Známa značka oblečenia ohlásila veľké prepúšťanie, jej modely predávajú aj na Slovensku

8.7.2020 (Webnoviny.sk) - Americký výrobca oblečenia Levi Strauss & Co. oznámil, že zruší 700 administratívnych pozícií, čiže približne 15 percent svojich globálnych pracovných miest v tomto segmente, keďže rieši problém prudkého poklesu tržieb v dôsledku pandémie koronavírusu.

Firma uviedla, že zníženie počtu pracovníkov jej ušetrí približne 100 miliónov USD ročne, pričom prepúšťanie sa nedotkne zamestnancov v maloobchode a závodoch.

Viac o téme: Ekonomické dopady koronavírusu


Spoločnosť Levi Strauss & Co. zároveň informovala, že jej tržby za druhý kvartál oslabili o 62 percent na 497,5 milióna USD a skončila v strate 363,5 milióna USD.

Upravená strata firmy na akciu bola v sume 48 centov. Výrobca oblečenia však uviedol, že väčšina jeho obchodov je teraz otvorená a predaj je približne na úrovni 80 percent odbytu v porovnaní s rovnakým obdobím vlaňajška.

Viac k témam: Ekonomické dopady koronavírusu, hromadné prepúšťanie, oblečenie
Zdroj: Webnoviny.sk - Známa značka oblečenia ohlásila veľké prepúšťanie, jej modely predávajú aj na Slovensku © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.